Poängstark amerikan till SHL: ”Den typen vi vill ha”

Lagbyggandet runt om i SHL fortsätter inför nästa säsong. Under kvällen blev det även klart att den poängstarka amerikanen Chad Billins återvänder till SHL och Linköpings HC.

Säsongen 2015-2016 gjorde den amerikanska backen, Chad Billins, succé i SHL och Linköpings HC. På 50 matcher sköt han 31 poäng och kom på en stark andraplacering i backarnas poängliga.

Stannar två år i SHL

Efter ett år i Nordamerika och Vancouver Canucks farmarlag, Utica Comets, står det nu klart att Linköpings fans kommer få njuta nästa säsong av den spelskickliga backens tjänster. Spelaren själv är nöjd med att vara tillbaka i svensk hockey och LHC.

–  Jag kunde inte vara mer glad över att få komma tillbaka till LHC. Att spela inför fansen och vara en del av en sån fin organisation känns väldigt bra, säger backen till Linköpings hemsida.

Kontraktet mellan parterna är skrivet på två år, och 27-åringen ses av sportchefen Fredrik Emwall, som ett viktigt nyförvärv inför den kommande säsongen.

–  Chad gjorde det väldigt bra hos oss under sin tidigare sejour. Han är den typen av back som vi vill ha in i vårt lagbygge, menar General Manager Fredrik Emvall.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN