Poängfarlig back förlänger med Djurgården

Djurgården är i full gång med att rusta upp truppen inför nästa säsong. Sedan tidigare har klubben lånat in Sebastian Strandberg från Pantern. Nu förlänger man kontraktet med sin poängfarliga back. – Han är poängfarlig från blålinjen. Har potential att bli en väldigt duktig powerplayback vilket vi ska hjälpa honom med att utveckla vidare hos oss, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef.

David Bernhardt och Djurgården förlänger samarbetet med ytterligare en säsong. Bernhardt är född 1997 och har Huddinge IK som moderklubb. Han anslöt till Djurgården inför denna säsong och har stått för 11 poäng på 44 spelade matcher.

–David har en positiv utvecklingskurva. I fjol så etablerade han sig och spelade merparten av matcherna. Spelade i JVM och blev ordinarie i truppen. I år så har han spelat samtliga matcher utom en med varierande ansvar och istid men vi tycker att hans utvecklingskurvor pekar stadigt uppåt, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till difhockey.se

Skicklig med puck

David har enligt Joakim Eriksson allt som behövs för att bli en poängfarlig back med styrkor framförallt i powerplayspel. Nu förlänger man samarbetet med ytterligare en säsong.

–Hans styrkor är spelet med puck där han är spelskicklig. Han hjälper oss i uppspelsfasen. Han är poängfarlig från blålinjen. David har potential att bli en väldigt duktig powerplayback vilket vi ska hjälpa honom med att utveckla vidare hos oss. Vi har i mina ögon Sveriges bästa backtränare (Stefan Nyman) som kan hjälpa honom med hans defensiva spel.

David är själv nöjd att ha förlängt kontraktet och ser detta som en möjlighet att tillslut uppnå sin dröm att få spela i NHL

–Jag känner att Djurgården tror på mig och att de ser både mina styrkor och svagheter. Min dröm är att komma till NHL och det här är rätt väg att gå för att nå mina drömmar och mål.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN