Platt fick lämna Växjö – här är hans nya klubbadress

Geoff Platt var ett av SHL:s hetaste affischnamn inför den här säsongen. När Växjö annonserade att de värvat den VM-meriterade kanadensaren med ett vitryskt pass var det en tilltänkt kandidat till toppen av poängligan. Nu lämnar Platt Växjö för KHL-laget CSKA Moskva, endast efter 25 spelade matcher i Lakers, det bekräftar den ryska klubben på sin hemsida.

Det var under slutet av juni som Växjö kunde presentera sitt kanske bästa nyförvärv inför den här säsongen. Geoff Platt var klar för den småländska klubben. Platt har under sin tid i Sverige hunnit med att spela 25 matcher för Växjö men nu återvänder Platt till den ryska toppligan. Redan för lite mer än en vecka sen kunde sportchef Henrik Evertsson bekräfta att Platt skulle lämna klubben och idag stod det klart vilken KHL-klubb som det blir för 31-åringen.

Återvänder till gamla klubben

CSKA Moskva kunde idag bekräfta på sin hemsida att man värvat den 31-årige forwarden. Därmed återvänder Platt till CSKA Moskva som han spelade för innan han anslöt till Växjö. Den Torontofödde forwarden har sedan tidigare även spelat för KHL-klubbar som Dynamo Minsk och Lokomotiv Yaroslav. Platt är i grund och botten kanadensare men skaffade ett vitryskt pass under sin långa sejour i KHL-laget Dynamo Minsk. Efter det har Platt spelat två VM för Vitryssland och har därmed gott om rutin och erfarenhet av spel på hög nivå. Spel i NHL har det även blivit för den poängfarlige forwarden då hann hunnit med 46 matcher i klubbar som Columbus och Anaheim.

Totalt hann 31-årige Platt med att göra 15 poäng under sina 25 matcher i Sverige.

Platt har skrivit ett kontrakt som sträcker sig för resten av den här säsongen och nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN