Petterström avstängd för ful spearing

Skellefteås Pontus Petterström blir avstängd i två matcher och får böta 12 500 kronor för den spearing han delade ut mot en Brynässpelare i den första kvartsfinalen.

Namn:                            Pontus Petterström
Förening:                       Skellefteå AIK
Matchdatum:                 2015-03-12
Mellan:                           Skellefteå AIK – Brynäs IF
Anmälare:                      Christer Lärking, ansvarig SHL situationsrum

Beslut
I match mellan Skellefteå AIK och Brynäs IF, SHL, den 12 mars 2015, åläggs Pontus Petterström, ­ Skellefteå AIK, följande straff för slashing.

  1. Avstängning från och med den 13 mars till och med den 16 mars 2015. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
  2. Böter om 12 500 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 3 matcher, varav 1 match omvandlas till böter. 

Skäl
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand av ansvarig för SHL:s situationsrum, Christer Lärking, ett yttrande från Pontus Petterström samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: I samband med ett nedsläpp på mittpunkten efter mål så slår Pontus Petterström upp klubban i skrevet på en Brynässpelare, som tvingas åka och byta. Handlingen sker utanför spelet och utgör stor skaderisk.

Pontus Petterström har uppgett i huvudsak följande. Innan tekning trycker jag undan benen på motspelaren som svarar med en crosschecking. Domare och linjemän lugnar ner situationen. Just innan pucken släpps i nästa tekningsmoment måttar motspelaren en crosschecking mot mina armar. Jag reagerar reflexmässigt med klubban som tyvärr träffar olyckligt.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Att använda sin klubba på det sätt Pontus Petterström gjort är respektlöst och medför risk för skada. Han ska därför ådömas en avstängning. Nämnden finner att avstängningens längd ska motsvara tre matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bland annat SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN