PETTERSSON-WENTZEL: ”Det lutar åt utlandet”

Fredrik Pettersson-Wentzel fick ta ett stort ansvar när Linus Söderström blev skadad. Wentzel stod nästan alla matcher ifrån mitten av november, med bra resultat. Mot slutet hamnade han vi sidan av bland annat nyförvärvet Felix Sandström. – Det var en situation jag inte var nöjd med på något sätt, säger Fredrik Pettersson-Wentzel till Hockeybladet.

HV71 var endast två segrar från att ta sig till slutspel, fiasko enligt många, ett misslyckade enligt mig. Det man ska ha i åtanke är att klubben förlorade nästan halva laget efter guldsäsongen, 75% av backarna blev i år skadade, där endast två spelade samtliga matcher. HV71 gick under säsongen runt på hela 39 (!) spelare. Trots allt detta strul var man bara två vinster från slutspel. En av spelarna var målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel som för Hockeybladet nu berättar om säsongen som varit och hur den fick sig en svängom när man tog in Felix Sandström.

-Det var lite delade känslor måste jag säga. Jag tycker att vi borde fått in en ny gubbe lite tidigare under säsongen. Det var som jag sa till dig i en tidigare intervju inte optimalt för mig att stå så pass mycket även om man såklart tycker det är roligt att spela. Så för egen del hade det varit bra för mig om nyförvärvet kom tidigare så jag kunde få vila emellanåt.

-När Felix sen anslöt så var det under en period där man vill stå varje match o det var lite lättare då det var så stora och viktiga matcher. Så det är klart det var lite blandade känslor kan man säga.

Märkligt beslut av HV71

Efter att ha fått ta ett enormt stort ansvar i målet under säsongen och gjort det på ett stundtals övertygande sätt. För ja, Wentzel räddade HV71 ett flertal gånger under säsongen. Så blev jag och säkert många andra fundersamma och överraskade över valet av att plötsligt ställa den rutinerade målvakten med flertalet säsonger i HV71 vid sidan av för att istället låta nyss hemflugna Linus Söderström och nyförvärvet Felix Sandström bilda målvaktspar.

Vid detta ögonblick hur kändes det för dig, var det så att du till och med kände dig sviken av HV71?

-Njae.. jag har varit med tillräckligt länge nu för att veta hur det fungerar. Vi vann inte tillräckligt mycket matcher under en period och fick heller inte ihop det som lag på många sätt. Men det är klart det var ingen bra eller rolig situation för mig på något sätt. Men ibland är det sådär, man kan inte gå runt och tycka synd om sig själv. Utan jag gjorde vad jag kunde för att ges chansen att få stå nästa match osv. Det var klart att jag var inte nöjd med situationen på något sätt.

Hur hanterade du situationen?

-Det fanns såklart stunder då jag blev förbryllad över beslutet att ställa mig vid sidan av. Jag var såklart även besviken på situationen. Nu i efterhand så blev det ju en kort tid det här och jag försökte bara hålla mig redo. Det som kan hända annars är att man börjar trotsa och inte göra det man ska och det förlorar man bara själv på. Oavsett vad man själv tycker om beslut så gäller det att vara professionell och göra sitt jobb. Man kan inte alltid hålla med om besluten tränarna tar men det gäller att tackla dom på rätt sätt.

Lutar åt utlandet

Efter det tidiga uttåget så är det högst troligt att Fredrik Pettersson-Wentzel har gjort sin sista match i HV71 för den här gången. HV71 Gunnarsson på ingång från Malmö tillsammans med Felix Sandström. Linus Söderström försvinner med stor sannolikhet till Islanders Organisation.

Har du gjort din sista match i HV71 för denna gången nu?

-Ja det lutar åt det, men jag kan inte säga mer än så, ingenting är just nu helt klart. Det är alltid lite lurigt dessa saker. Man är inne i de viktigaste matcherna under hela året och det man fokuserar på. Nu ska jag smälta dessa saker först, sen då kan det gå snabbt. men det blir spännande att se vart det bär av oavsett vad det blir.

Har du fått några kontraktserbjudanden att ta ställning till, utlandet?

-Ja, jag och min agent har en del saker att ta ställning till som börjar bli mer och mer konkreta. Så vi har en del att tänka och känna på. Så det är en rolig och spännande tid framöver. Det gäller att gå på magkänslan och vad som är bäst för min karriär. Sen är det såklart så att man är i situationen där man måste börja tänka lite på pengar också. Jag kommer inte spela hockey för alltid och då måste man tänka i dom banorna också, avslutar Fredrik Pettersson-Wentzel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN