Petter Lasu Nilsson om nya tränarrollen: ”Först fick jag ont i magen”

Luleås spel har inte övertygat den senaste tiden och Petter Lasu Nilsson tar över rollen som huvudtränare säsongen ut. Efter det snabba beskedet är nu tränaren redo för uppgiften.
– Det var omtumlande och väldigt snabba puckar, säger Petter till Hockeybladet.nu.

Efter förlusten mot Brynäs den fjärde februari blev det snabba puckar i Luleå och stora förändringar gjordes. Tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson hoppade av som huvudtränare och tog istället steget upp som general manager. Den sjätte februari landade sen  ansvaret som huvudtränare istället på lagets assisterande tränare Petter Lasu Nilsson som inte riktigt var med på de snabba svängarna till en början.

– Jag trodde kanske inte att han skulle hoppa av nu. Men små förändringar kan ofta ge stora förbättringar.

Vad är det du vill göra eller förändra i Luleå?
– Jag vill att det ska vara väldigt klart på hur man ska agera. Vi har varit lite tveksamma i vissa moment, därför blir det viktigt att få killarna att tro på sig själva igen.

– Jag har haft personliga möten med alla spelare. Ingen tror på oss nu och även de lokala journalisterna har ju skrivit att vi kommer missa slutspelet. Min uppgift blir att skapa en ”Luleå mot världen känsla”, fortsätter Petter.

Ingen press på att gå till slutspel

Petter Lasu Nilsson har tidigare aldrig varit huvudtränare på SHL-nivå. Säsongen 2012/2013 gjorde han en säsong som huvudtränare i Tingsryd och Hockeyallsvenskan. Efter den säsongen följde han upp med att vara assisterande i Brynäs för att sedan bli huvudtränare i division två och Bodens HF.

I Luleå gör han nu sin andra säsong i A-laget som tränare och först nu som huvudtränare. Nu är hans stora mål att få laget på rätt väg och gjuta mod i spelarna för att lyfta deras självförtroende igen.

– Först fick jag lite ont i magen och tankarna började snurra i huvudet. Men Luleå har förtroende för mig och de har inte lagt någon press alls för att gå till slutspel.

Ni löste problemet internt, varför gjorde ni så?
– Under det här skedet av säsongen är det inte bra med allt för stora förändringar. Det skapar oftast bara större funderingar och rollsökningar. Detta var den bästa lösningen för föreningen ansåg vi.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN