PERSSON: De 5 bästa värvningarna i SHL

Flera stora nyförvärv gjordes inför säsongen. Men hur har de levererat? Vår skribent Mattias Persson listar de 5 bästa värvningarna i SHL.

5, Jesper Jensen, Brynäs IF (Ny från Rögle BK)

161008 BrynŠs Jesper Jensen under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och BrynŠs den 8 oktober 2016 i SkellefteŒ. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRN / Cop 117För två säsonger sedan var han en av de mest eftertraktade spelarna i svensk hockey. Han stannade kvar i Rögle och hängde med upp i SHL, men fick det inte riktigt att lossna. Efter en säsong i Rögle lämnade han för konkurrenten Brynäs och har fullkomligt exploderat. Varit en av de bästa spelarna i hela SHL och ligger på en imponerande 5:e plats i poängligan.

4, Dennis Everberg, Växjö Lakers (Ny från San Antonio Rampage)

161115 VŠxjšs Dennis Everberg deppar efter LuleŒs 1-1 mŒl under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och VŠxjš den 15 november 2016 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 Det var många som höjde på ögonbrynen när Dennis valde Växjö istället för moderklubben Rögle när han bestämde sig för att flytta hem till Sverige. Dennis har fått en flygande start på säsongen och öste dessutom in poäng under september månad och i inledningen av säsongen har han varit en av SHL:s bästa spelare. Spelar väldigt internationellt i sitt sätt att spela och går alltid rakt på mål. Bra värvning av sportchefen Henrik Evertsson.

3, Stephan ”Lillis” Lundh, HV71 (Ny från IK Pantern)
Ishockey, SHL, VŠxjš - HV71

En av fjolårets absoluta succétränare. Efter att ha gjort dunder i svensk hockey med IK Pantern som var nykomlingar i HockeyAllsvenskan valde Lundh att hoppa på tåget i Jönköping. ”Lillis” intåg i HV71 har varit en av de bästa värvningarna i SHL hitintills. Laget har verkligen fått ett lyft och tillsammans med huvudtränare Johan Lindbom bildar de ett intressant team som kan bära HV långt i år.

2, Ilari Filppula, Malmö Redhawks (Ny från Modo)

161008 Malmš Redhawks Ilari Filppula under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och Malmš Redhawks den 8 oktober 2016 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 Filppula har varit en av svensk hockeys stora utropstecken de senaste månaderna. När han kom till Modo ifjol och fullständigt glänste fick det många att höja på ögonbrynen. Modo åkte ner i HockeyAllsvenskan och tappade finnen. Malmö tackade och tog emot. Har en blick och passningsspel som få i serien kan matcha och är en av anledningarna till Redhawks stora lyft i år.

1, Daniel Paille, Brynäs IF (Ny från Hartford Wolfpack)

161025 BrynŠs Daniel Paille under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och BrynŠs den 25 oktober 2016 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / Cop 185Vilken succévärvning av sportchef Bengtzén i Brynäs! Många är nog förvånade över Pailles briljanta spel. Han värvades som en rollspelare för tredje eller fjärdefemman men har verkligen dominerat och lyft fram sitt offensiva spel i SHL. Paille ligger på en imponerande 7:e plats i poängligan och är en stor bidragande faktor till Brynäs topp-placering i tabellen.

Bubblare:
Bryan Lerg, Rögle
Andreas Borgman, HV71
Johannes Jönsson, Karlskrona
Petter Emanuelsson, Luleå
André Benoît, Malmö
Alexander Johansson, Färjestad
Olli Palola, Växjö Lakers
Kevin Clark, Brynäs

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN