Perra Johnsson efter Leksands lyft: ”Så hårt har vi inte kört”

Två raka vinster mot Rögle BK och en dundrande seger mot Frölunda med 4-0. Ikväll kan Leksand vid vinst mot Djurgården lyfta i tabellen.
– Vi är rätt sugna på att åka upp till Stockholm för att ta den här vinsten, säger Per-Erik Johnsson till Hockeybladet.nu.

Leksands inledning på säsongen har varit långt ifrån den solskenshistoria som skapades under våren när Leksand gick upp i SHL. Dalalaget har legat sist i tabellen under hela säsongen och har haft det svårt att vinna flera matcher i följd. Efter två raka vinster mot Rögle och en stor seger mot serieettan Frölunda börjar det blickas på en repris från fjolårets bragdartade säsong.

– Det stärker oss bra. För det är också en sorts träning i sig att kunna vända ett tidigt 1-0 underläge till vinst som vi gjorde mot Rögle. Det är de små detljerna som stärker oss.

”Inte naiva längre”

Inför matchen mot Rögle förra söndagen låg Leksand sist med endast 16 inspelade poäng på 23 matcher. Många av lagets spelare är fortfarande unga och befinner sig i inledningen av sina karriärer. Redan vid upptaktsträffen inför SHL pratade tränaren Perra Johnsson om en viss naivitet i laget där många höll pucken lite för länge, bland annat. Tre månader senare verkar det problemet vara bortblåst.

– Vi är inte naiva längre i spelet. I början trodde vi att saker var lättare än de var och vi höll i pucken för länge. Vårt målvaktsspel har även tillsammans med försvarsspelet lyckats växa in mer i det nu på slutet, det är en stor orsak.

Lämna bottenträsket

Under lördagen åker Leksand till Stockholm för att spela mot Djurgården i en riktig klassiker på Hovet. Matchen har alla förutsättningar för att bli något extra när tre viktiga poäng står på spel. Vinner Leksand lämnar de bottenträsket och går upp på säker mark.

– Vi är rätt sugna på att vinna där, men vi gör ingen stor affär av de. Vi åker upp och spelar vårt spel helt enkelt.

Finns det en risk att någon får lite skakiga ben ikväll på Hovet?
– Riktigt så hårt har jag inte kört med dem på träningen, skrattar Perra Johnsson till Hockeybladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN