Per Åslund efter tunga fjolåret: ”Jag har aldrig varit utanför”

Per Åslund återvände inför den här säsongen till Färjestad efter en säsong i tyska ligan. Forwarden berättar här för Hockeybladet.nu om sin poängmässigt sämsta säsong i karriären.

Efter nio raka säsonger valde publikfavoriten i Karlstad att testa på den tyska ligan DEL säsongen 2015-2016. Per Åslund valde att skriva på för Kölner Haie, som även skulle bli den landslagsmeriterade spelarens första klubb utanför Sveriges gränser.

Efter att ha varit en stabil poängplockare under flera års tid i SHL med två SM-guld och ett ständigt hot offensivt för FBK, blev tiden i Kölner något av en besvikelse.

– Ja poängmässigt var det väl det. Det är svårt att säga, men även om inte poängen riktigt kom så tycker jag ändå att spelet fanns där. Jag har ju aldrig varit utanför så det var samtidigt mycket nytt och nyttigt för mig, säger Per Åslund till Hockeybladet.nu.

Efter äventyret i Tyskland gick flyttlasset tillbaka till den trygga omgivningen med Färjestad. För tränaren Leif Carlsson är det ett välkommet tillskott som klubben tror mycket på.

– Vi ville ju inte förlora honom från början så det känns skönt att han är hemma igen. Han har alltid gjort mycket poäng för oss, och i rätt omgivning tror vi att han ska hamna där igen, säger Leif Carlsson till Färjestadbk.se.

Åter i föreningen där han är en av ledarfigurerna som Färjestad ska luta sig emot har Åslund börjat bra. På 14 matcher har Kil-produkten mäktat med fyra mål och totalt elva poäng. Den rutinerade spelaren märker en stor förändring i det Färjestad som han lämnade bakom säg.

– Det är stor skillnad är det ju, vi ska ha mer fart och sätta mycket mer press högre upp på våra motståndare. Vi hade det väl lite knackigt i början, men vi hittade ändå vägar att vinna och fått bra kemi, summerar Åslund för Hockeybladet.

Per Åslund finns inte med i Färjestads trupp när laget gästar Rögle BK i Ängelholm under lördagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN