PAPPAN BEKRÄFTAR: Brynäs har gett ett kontraktsförslag

Brynäs har gett ett kontraktsförslag på två år, det bekräftar Patrik Berglunds pappa Anders för Hockeybladet på måndagen. Det finns dock en del frågetecken.
– Det betyder inte att han spelar i Brynäs nästa säsong, säger Anders Berglund till Hockeybladet.

Gävlelaget vill ha Patrik Berglunds till den kommande säsongen. Brynäs har gett ett kontraktsförslag på två år till spelaren. Det bekräftar Anders Berglund, Patrik Berglunds agent och pappa. Anders Berglund bekräftar också att förhandlingar pågår så smått med Djurgården.

– Patrik har fått ett kontraktsförslag från Brynäs, det kan jag bekräfta, säger Anders Berglund till Hockeybladet och fortsätter:

– Vi har också en dialog med Djurgården, men på grund av den rådande situationen har de tyvärr inte den ekonomin. Det är flera klubbar som inte har det.

Brynäs jagar pengar

Idag gick Brynäs ut och berättade att de ar möjlighet att signera Partik Berglund på två år. I samma veva äskar de också pengar till att signera Simon Bertilsson på två år.

– Vi har fått en möjlighet att värva både Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Berglund på ett tvåårskontrakt och Bertilsson på fyra år. Spelarna vill till oss och vi vill ha dom här, nu måste vi kraftsamla för att lösa pengarna och få till affären, säger Michael Campese till klubbens hemsida.

Att dett finns ett tvåårskontrakt med Brynäs som väntar på en signatur från Patrik Berglund bekräftas av agenten. Anders Berglund vill dock förtydliga att inget är klart än.

– Det betyder inte att han spelar i Brynäs nästa säsong. Vi för dialog även med Djurgården och några andra klubbar i Sverige och utomlands, säger Anders Berglund.

KHL inte aktuellt

Det rör sig om flera klubbar i SHL, vilka det är vill Anders Berglund inte berätta.

– De har inte gått ut med att de diskuterar med Patrik, så berättar inte vi det heller, säger han.

Så det är SHL, NLA och KHL som är på tapeten för Patrik?
– KHL är inte aktuellt, i övrigt får vi se.

Anders Berglund är från Gävle och spelade en säsong, fyra matcher, för Brynäs i Elitserien säsongen 1980/1981. Han sticker inte under stolen med att det skulle vara kul att se honom i Brynäströjan. Samtidigt hyllar han Brynäs satsning på nyckelspelare.

– Jag är ju från Gävle och det skulle trevligt om Patrik spelar i Brynäs. De har visat upp en bra attityd och har flera nyckelspelare på långtidskontrakt. Att de erbjuder ett tvåårskontrakt till Patrik visar att de vill satsa på honom, inte bara ta in honom ett år och sedan får han byta lag. Han har många fina år framför sig och är sugen på att spela hockey nu.

Hur mycket talar för att Patrik spelar i Brynäs den kommande säsongen?
– Det vill jag inte spekulera i alls.

Hockeybladet har sökt Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN