OSKARSHAMN: Nyförvärven bakom andra raka segern

Oskarshamn tog sin andra raka seger efter den djupa svackan sedan 10 november. Ikväll var det nyförvärven som låg bakom segern genom att både inleda och avsluta målskyttet i matchen.

Nyförvärven Max Veronneau och Lance Bouma hade en trevlig kväll på Hovet när Oskarshamn slog Djurgården i en svängig match. Max Veronneau inledde med mål efter endast 20 sekunder av matchen, innan matchen var slut hade kanadensaren hunnit med att göra två assist också. Det andra nyförvärvet som debuterade för Oskarshamn ikväll Lance Bouma, även han kanadensare, avslutade målskyttet när han stänkte in 4-3 i slutet av matchen.

Vändning

Djurgården som var helt under isen låg under med 0-3 ett par minuter in i den andra perioden. Till slut fick laget blodad tand genom en reducering i mitten av den andra perioden. Sedan gick det snabbt, endast 21 sekunder in i sista akten reducerade Djurgården och en och en halv minut senare var det kvitterat. Nu trodde många att Stockholmslaget skulle vända på steken helt. Det ville inte Oskarshamn och Lance Bouma, som avgjorde matchen med drygt fyra och en halv minut kvar att spela.