Oskarshamn klara för SHL – nollade Timrå i avgörande matchen

IK Oskarshamn är klara för SHL nästa säsong. Detta efter en stark 3-0 seger över Timrå i den sjunde och avgörande matchen i Direktkvalet till SHL. En historisk dag för Smålandsklubben då klubben för första gången någonsin tagit sig till högsta ligan i svensk hockey.

Oskarshamn hade aldrig någonsin varit så nära SHL som man var inför kvällens match. I en direkt avgörande match i Timrå hade man chansen att ta sig upp i högsta ligan, och som laget från Småland levererade. Redan i första perioden kopplade bortalaget greppet om matchen när lagkaptenen Jonas Engström sköt in ledningsmålet bakom Timråmålvakten Victor Brattström via fin framspelning av kedjekamraten Joakim Thelin.

I andra perioden tog Timrå över matchen och kvitteringspucken kändes inte allt för långt borta. Med ett stort tryck mot Oskarshamnskassen började hemmapubliken känna vittring av en kvittering från hemmalaget. Men genom ett väl utfört försvarsspel av Oskarshamn klarade man att hålla undan perioden ut.

Christoffer Rifalk stor matchhjälte

Matchens stora matchvinnare är Oskarshamns storspelande målvakt Christoffer Rifalk som spikade igen totalt under matchen. Med ett lugnt och tryggt målvaktsspel kändes det aldrig riktigt nära en utjämning från Timrås sida. Istället kunde Oskarshamn utöka ledningen när Matias Sointu kunde skicka pucken i tom målbur och 2-0 var ett faktum.

Timrå försökte desperat fram mot slutet att få till en reducering genom att plocka ut målvakten Victor Brattström för spel sex mot fem. Ett skott i stolpen var det närmaste hemmalaget kom en reducering innan John Dahlström kunde sätta spiken i kistan via sitt 0-3 mål med en minut och 27 sekunder kvar i öppen bur. Oskarshamn till SHL!