Oscar Lindblom: ”Det är klart att man vill spela i NHL”

Han draftades i femte rundan, men de senaste åren har Oscar Lindblom tagit jättekliv i utvecklingen. Nu är han en nyckelspelare i det Brynäs som ligger tvåa i SHL.

Den 20-årige forwarden Oscar Lindblom har gjort succé i Brynäs. Han valdes som totalt nummer 138:e spelare i draften 2015. Sen dess har utvecklingen spikat rakt uppåt för Lindblom.
– Jag kom upp ganska tidigt och har fått spela mycket. Det har lossnat ordentligt och jag har fått spela med bra spelare, förklarar Lindblom succén till Hockeybladet.nu

Men några samtal med Philadelphia Flyers om nästa säsong har ännu inte funnits. Dock har klubben varit och besökt Brynäs-forwarden.
– Nej, dem var här en session för ett tag sedan och pratade lite. Det är ingenting om nästa säsong nu. Man får göra det bra och sedan får vi se efter säsongen, säger Oscar Lindblom.

Men du stressar inte? 
– Nej, alla spelare vill spela på högsta nivån. Det är klart man vill spela i NHL. Men det är den här säsongen som gäller och jag vill gå långt med Brynäs.

Oscar Lindblom ligger på en tredje plats i SHL:s poängliga. Trots det känner han ingen press.
– Nej, det är mitt tredje år här nu. Jag är född och uppvuxen här i Gävle. Jag känner mig trygg och det är bara kul att spela just nu.

Brynäs har verkligen växlat ut till ett riktigt topplag och efter vinsten mot Rögle under gårdagen ligger man nu tvåa i tabellen efter regerande mästarna Frölunda. Målsättningen är självklar för Lindblom.
– Vi ska komma så högt så möjligt i tabellen, och sedan i slutspelet kan allt hända.

Tror du ni kan nå SM-guldet?
– Ja, annars är det ju ingen idé att spela känns det som, säger han bestämt

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN