OS-domaren ny domarchef i SHL

0
371
Foto: Bildbyrån

Det rör sig inte bara i lagen utan även på domarfronten. Nu är det alltså SHL som tillsätter en ny domarchef till nästa säsong.

Det är en välmeriterad och rutinerad före detta domare som tar över posten som domarchef i SHL. Det är Ulf Rönnmark, med 21 SHL-säsonger på CV:t som tar över tjänsten.

– Det känns otroligt roligt att Ulf tackat ja till den här tjänsten då han har en mycket stor erfarenhet och kompentens som kommer tillföra mycket i det fortsatta arbetet med att utveckla och leda domarkåren i SHL, säger Jörgen Lindgren, VD för SHL.

Flertalet OS och VM

Rönnmark har utöver sina 21 SHL-säsonger ett OS-, tre VM- och fem JVM-turneringar på sin digra meritlista. Han blev dessutom framröstad av spelarna i SHL till säsongens bästa domare tre år i rad 2011, 2012 och 2013. Nu tillträder han tjänsten som domarchef i SHL vid säsongsstarten 2017/2018.

– Det är inspirerande att komma tillbaks in i domarverksamheten igen, men nu som ansvarig för domarna. Och jag tar över en roll som min företrädare skött med bravur. Det finns alltid saker att utveckla, förfina och förhoppningsvis förbättra och det första vi ska göra är en noggrann genomgång och summering av säsongen vi snart avslutar för att kunna prioritera och fokusera på rätt frågor inför framtiden, säger Ulf Rönnmark.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

1 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.