Örebrofansen protesterar mot SHL i kvällens match

Efter senaste tidens tveksamma beslut från instanser utanför isen som påverkar matchresultat väljer nu Örebrosupportrarna 14-3 att göra en öppen protest mot SHL.

Örebro Hockey blev i torsdags fällda på ett mycket tveksamt beslut från situationsrummet som senare visa sig skulle vara matchavgörande. Supporterföreningen 14-3 i Örebro uppmanar till total tystnad i första perioden i kvällens hemmamatch mot HV71 som en protest mot SHL och hur det styrs.

Följande skriver man på sin Facebooksida:

Med tanke på SHLs utveckling där fler och fler beslut tas av situationsrummet och disciplinnämnden kommer en protest genomföras i kvällens match mot HV71. Vi anser att matcherna ska avgöras på isen och att det har gått för långt med alla granskningar och avstängningar som förstör sporten. Dom medel vi har för att protestera är att visa hur publikintresset dödas, och det kommer vi försöka göra ikväll.

Därför uppmanar 14-3 tillsammans med Redwhite Tifo samtliga supportrar i Behrn Arena till total tystnad genom hela första perioden från det att pucken släpps. Vi kommer inte köra ramsor, ingen trumma, inga burop, inget klappande oavsett vad som händer på isen. Banderoller kommer sättas upp och dom får inte röras. I andra och tredje perioden kör vi som vanligt och visar SHL hur vi vill att stämningen ska vara i svensk hockey, dock kommer det fortfarande finnas banderoller på ståplats.

Detta är inte en aktion mot Örebro Hockey, tvärtom gör vi detta för deras och resten av hockeysveriges skull. Vill vi ha kvar intresset och publiken i svensk hockey måste en förändring ske från SHL och därför hoppas vi att alla vill ställa upp på denna protest.

Matchen startar 18:30

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN