Örebro värvar fyra spelare

I förrgår avslutade Örebro säsongen efter att ha slagits ut i kvartsfinal mot Växjö. Idag presenterar föreningen fyra nyförvärv.

Peter Andersson, 23 år, har tidigare spelat i Örebro Hockey under säsongen 2011/12. Andersson spelade då 30 matcher och gjorde sex poäng. Andersson tillhör Vancouvers organisation och har de tre senaste åren spelat i AHL.

– Det är en allroundback som kommer tillbaka till Örebro. Jag hade honom i Frölunda under samma år och vet vem han är. Han har en bra storlek för att vara back och har härdats i hård miljö och fått mycket istid de senaste åren, säger Kent Johansson till föreningens hemsida.

Alexander Hellström, 27 år, är en fysisk back. Hellström kommer från Björklöven och har rutin från AHL, SHL och KHL. Den här säsongen spelade han 52 matcher och gjorde fem poäng.

– Alexander är en fysisk, defensiv back som besitter en tuff spelstil. Han har även mycket bra ledaregenskaper, säger Kent Johansson.

Greg Squires, 26 år, är en energispelare från USA med tre säsonger i Europa bakom sig. Squires kommer närmast från Oskarshamn där han spelade 51 matcher och gjorde 44 poäng. Han kommer från en hockeyfamilj där hans pappa jobbar i Madison Square Garden.

– Det är en hårt arbetande energispelare med ett utvecklat målsinne. Han har visat att han klarar av att spela på stor rink och kan europeisk ishockey, säger Kent Johansson.

Joel Mustonen, 22 år, är en ung forward från Finland. Mustonen har spelar i Sverige tidigare, då i Skellefteå AIK och Timrå IK i SHL. Mustonen kommer närmast från finska Pelicans i SM-Liiga där han spelade 39 matcher och gjorde 15 poäng.

– Joel är en offensiv spelare med bra händer och är en bra målskytt. Det är en spelintelligent kille som är irrationell och klarar av att spela center. Han är verkligen utvecklingsbar som spelar, säger Kent Johansson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN