Örebro tog efterlängtad seger på straffar

En målrik andra period stod i fokus där hela fem mål gjordes. 3-3 stod sig efter ordinarie tid och matchen fick avgöras på straffar. Bonuspoängen gick där till Örebro.

Det var en hektisk inledning med den första avblåsningen efter fem och en halv minut. Flera lägen skapades och målet kom till slut. Nio minuter in gjorde Johan Olofsson 0-1 via en mycket liten lucka i övre hörnet. Energin försvann lite ur Örebro efter målet och backarna gjorde ett par felbedömningar som kunde slutat illa.

Målrikt i andra perioden

24 sekunder in i andra kvitterade Petr Zamorsky då pucken flög i en bana över Atte Engren. Leksand tog tillbaka ledningen efter ett distinkt avslut av Janos Hari, och bara några minuter efter hade Örebro en puck som var millimeter från att gå in. 2-2 kom så småningom då Leksand gav bort pucken i egen zon, men Jesper Ollas slog hål på den glädjen då 2-3 kom snabbt. Örebro ville inte vara sämre och kvitterade för tredje gången i perioden.

Slutperioden var även den i ett mycket högt tempo. Örebro var lite hetare under den första halvan och hade bland annat ett powerplay. Leksand spelade upp sig mot slutet och matchen fick avslutas med förlängning och sedan straffar. Där klev Martin Johansson fram och sköt vinsten till sitt Örebro.

Örebro – Leksand 4-3 (0-1, 3-2, 0-0, 0-0, 1-0)
0-1 (09:10) Johan Olofsson (Eric Castonguay)
1-1 (20:24) Petr Zamorsky (Daniel Viksten, Martin Johansson)
1-2 (27:30) Janos Hari (Joe Piskula, Johan Porsberger)
2-2 (33:39) Johan Wiklander (Martin Johansson)
2-3 (34:10) Jesper Ollas (Sondre Olden)
3-3 (35:00) Marcus Weinstock (Michael Haga)
4-3 (65:00) Martin Johansson, avgörande straff