Örebro kom ikapp tre gånger och vann

Leksand öppnade varje period med hög fart och tog ledningen tidigt i varje akt, men Örebro kom alltid tillbaka och kvitterade hela tre gånger. Hemmalaget skulle även få sista ordet då man avgjorde sent i matchen efter ett matchstraff från Leksands sida.

Högt tempo från början

Leksand rivstartade och tog ledningen nästan direkt genom ett kliniskt avslut av Tobias Forsberg. Bortalaget höll trycket uppe efter målet, men mot slutet av perioden tog sig Örebro in i matchen mer. Hemmalaget fick även in en kvittering efter att Leksands-backen Patrik Norén styrt in pucken i eget mål.

Leksand ökade på tidigt i andra

Den andra perioden öppnades ungefär som den första med ett stort övertag för Leksand. Även här fick dalalaget in en ny ledningspuck, och det var återigen Tobias Forsbergs namn som syntes i målprotokollet. Han gjorde därmed sitt andra mål i matchen.

Mitt i perioden kvitterade Örebro för andra gången, trots att bortalaget haft massivt tryck för att kunna öka på ledningen. Kvitteringen stärkte hemmalaget, men leksingarna tog snabbt tillbaka kommandot och fick chansen att göra mål i powerplay två gånger om, utan större lycka.

Matchstraff avgjorde

Sista periodens början var ingen skillnad mot tidigare akter – ett Leksand med hög fart gjorde ett tidigt ledningsmål och var återigen tillbaka i förarsätet för tredje gången under kvällen. Hemmalaget skulle jobba sig tillbaka och Libor Hudacek gjorde 3-3 sex minuter in i tredje perioden.

Efter knappt tio minuter drog Örebros Daniel Viksten på sig en fyraminutare, och i det powerplay-läget hade Leksand två skott i stolpen, men ingen lyckades med att få in pucken bakom Axel Brage. Senare drabbades Leksand av ett märkligt matchstraff, och Örebro kunde då avgöra matchen och vinna med 4-3.

Örebro – Leksand 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
0-1 (02:27) Tobias Forsberg (Lukas Ericsson, Oskar Lang)
1-1 (17:54) Petr Zamorsky (Joel Mustonen)
1-2 (23:22) Tobias Forsberg (Joe Piskula, Lukas Ericsson)
2-2 (31:19) Greg Squires (Peter Andersson, Petr Zamorsky)
2-3 (42:35) Johan Porsberger (Eric Castonguay, Patrik Norén)
3-3 (45:57) Libor Hudacek (Marcus Weinstock)
4-3 (56:32) Kalle Olsson (Daniel Viksten, Joel Mustonen), spel fem mot fyra