Örebro hade mariganlerna på sin sida: ”Wikstrand tar den med handen”

Örebro hade marginalerna på sin sida och vann under lördagen mot Färjestad hemma i Behrn Arena. Det avgörande målet kom med 40 sekunder från slutet.

Hemmalaget, Örebro, tog ledningen i matchen på hemmaplan mot serieledarna Färjestad. Örebros talangfulla back, Glenn Gustafsson, noterades för det första målet som efter en underlig studs i sarghörnet, hamnade bakom Stefan Steen. Färjestad kom tillbaka innan periodvilan och kvitterade via Sebastian Erixon.

I mellanakten gav Färjestads finska försvarare, Jesse Virtanen, laget ledningen med ett mål i powerplay. I vanlig ordning var Johan Ryno med och spelade fram till målet, liksom även Michael Lindqvist. Örebro gjorde som Färjestad gjorde i den första perioden och kvitterade inför periodpausen, Jonathan Andersson.

Örebro avgjorde med 40 sekunder kvar

Med 40 sekunder kvar att spela i den sista gjorde Örebro 3-2 som blev slutresultatet. De flesta verkade vara inställda på övertid när Örebros forward, Tom Wandell slängde in en puck mot mål. Pucken studsade på Färjestads Mikael Wikstrand och ändrade riktning och gick raka vägen in i mål.

• På det första målet blir ju vi helt ställda. Det tar ju på någonting i sargen och ni ser ju själva vad som händer. På det sista så är det ju faktiskt Wikstrand som tar den med handen, säger han till CMore efter matchen.

Matchen mellan de två lagen var av stort underhållningsläge och båda lägren bjöd upp till dans. Hög fart, fint passningsspel och dramatik i form av oförutsägbara mål förgyllde publiken i Behrn Arena. Färjestads tränare Johan Pennerborn är trots förlusten nöjd med sitt lags spel.

• Jag är nöjd med vår första period över hur vi spelar där och ganska nöjd med hur vi avslutar i tredje. Mellanakten var inte så bra från våran sida avslutar Pennerbron till CMore-studion.