Örebro föll, trots målfest av andralinan

Squires, Hudacek och Weinstock stod bakom samtliga mål för Örebro mot Linköping. Men trots att hemmalagets andra-line var näst intill felfri så räckte det inte till. LHC vann matchen med 4-3 i sudden.

Matchen första period gick fram och tillbaka. Båda lagen bytte målchanser med varandra och till sist lyckades Örebros Greg Squires spräcka nollan halvvägs in i den inledande perioden. Han blev friställd av Libor Hudacek och avslutade kliniskt in 1-0 mellan benen på LHC:s målvakt Marcus Högberg. Det skulle inte dröja länge tills Örebro nätade igen. Denna gång så var det Libor Hudaceks tur att göra mål då han fick avsluta ett vackert anfallspel för Örebro.

Linköping fick börja den andra perioden i powerplay och utnyttjade det då Niklas ”Pajen” Persson lite turligt styrde in en reducering med ena knät. Gästerna låg sedan på för en kvittering och Emil Sylvegård fick in en puck i mål, men målet dömdes bort på grund av spelare i målgården. 11.37 in i den andra perioden lyckades Mathis Olimb dock få in en kvittering som kvarstod. Detta var för övrigt Olimbs första mål i LHC-tröjan.

I den tredje perioden så var det Örebro som helt plötsligt skapade de bästa målchanserna. Marcus Högberg var på hugget och höll kvar gästerna i matchen flertalet gånger. Till sist så kunde dock inte Högberg hålla emot. I powerplay så gjorde Libor Hudacek sitt andra mål för matchen och han blev assisterad av Squires och Weinstock. Efter det så började återigen jakten på en kvittering för gästerna. Linköping som låg på i slutet av matchen fick in en kvittering med mindre än två minuter kvar av matchen. Broc Little gjorde målet och han blev assisterad av Kan Andre Olimb.

Övertidsperioden blev inte så lång då Kristian Näkyvä i Linköping hittade en lycka över Julius Hudaceks plockhandske efter bara två minuters spel. Matchen slutade 4-3 till Linköping som nu gick om Örebro i tabellen.

Matchfakta: Örebro – Linköping 3-4 e.fl (2-0,0-2,1-1,0-1)