Önerud efter vinsten: ”Det blev rättvist till slut”

HV71 tog med sig tre poäng från Ängelholm under fredagskvällen. En som var med och bidrog va Simon Önerud som gjorde ett av HV:s mål.
– Efter 2-1 målet är våran match igen så jag tycker det blev rättvist till slut, säger han till Hockeybladet efter matchen.

I veckoslutets första av två matcher mellan HV71 och Rögle kunde bortalaget HV plocka med sig alla tre poäng från Ängelholm hem till morgondagens drabbning. En av dem som var med och bidrog till segern var 1-0 skytten Simon Önerud som stannade och pratade med Hockeybladet efter matchen.
– Jag tycker vi börjar matchen bra. Tycker att andra perioden så får dem lite grepp om oss och kvitterar, sen tycker jag att vi ändå att efter 2-1 målet är våran match igen så jag tycker det blev rättvist till slut.

Hur kändes det för egen del?
– Helt okej tycker jag. Det finns alltid lite till att hämta men det var skönt att få hänga dit en, men jag hade ett par lägen till, så det kändes ganska bra iallafall.

Problem med målskyttet

HV71 hade under stora delar av matchen bara en ettmålsledning och Rögle tryckte på för en kvittering under tredje perioden, men Önerud var aldrig speciellt nervös.
– Jag tycker ändå att vi är trygga i spelet och Linus ger det bra i kassen. Vi offrar oss och täcker skott och försöker hjälpa varandra så gott det går och sen när chansen dök upp att punktera så tar vi den. Så jag tycker det ändå var ganska stabilt till slut.

HV71 har under senaste tiden haft svårt att få det riktigt att lossna med målskyttet. Tre mål idag och sedan 20 december har man bara gjort totalt 15 mål. Simon Önerud är dock inte orolig, så länge laget bara fortsätter som de gör idag.
– Vi har haft lite strul med målskyttet, det är ingen hemlighet. Vi har skjutit mycket och skapat ganska mycket chanser men svårt att få dit puckarna. Vad ska man säga? Man behöver inte vara några raketforskare för att fatta att det kommer att släppa tillslut om vi bara fortsätter skapa chanser och ta puckarna mot mål.

Möts redan imorgon

Under lördagskvällen väntar ett nytt möte lagen emellan, klockan 18:30 fast denna gången i Kinnarps Arena i Jönköping.
– Det är lite långt tycker jag. Det hade varit kul att köra nu direkt, säger han med ett skratt och fortsätter:
– Vi har gått bra i back to back och vi känner oss starka där så dem ska spela jäkligt bra om de ska ha en chans imorgon.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN