Omgång 38: Lyfter eller tystnar Hovet

SHL:s omgång 38 är uppdelad på två dagar, men är inte mindre spännande för det, två möten mellan lag på den undre halvan av tabellen, två möten mellan lag på den övre halvan samt två möten topp sex mot botten sex. 18 omgångar kvar (HV71 och Frölunda har 19 omgångar kvar) att spela av SHL. Är Hovet arenan där de största känsloyttringarna kommer att utspela sig?

Torsdag 15 januari
Örebro – Leksand, klockan 19.00 i Berhn Arena och på CMore Sport
Örebro smyger upp på en tredjeplats och har känn på andraplatsen. Poäng i de fyra senaste matcherna och efter två raka förluster har Örebro tre raka trepoängare och ser trygga ut.

Frågan: Örebro kan komma tvåa i SHL andra året, de kan också komma nia, var hamnar de till slut?

Leksand har det jobbigt och med fyra raka förluster ser det allt mörkare ut för dalalaget. Lyckas Appelgren mobilisera laget en gång till?

Frågan: Blir januari en kolsvart månad för Leksand?

Tips: 3-1

Brynäs – Luleå, klockan 19.00 i Gavlerinken och på CMore Live
Efter fyra raka förluster och ett tillfälligt(?) besök på kvalplatsen har Brynäs två segrar och en förlust. Brynäs har värsta rivalen Leksand flåsande i nacken och behöver poängen.

Frågan: Lyfter Brynäs på hemmaplan igen?

Luleå har startat 2015 som ett varannanmatchlag, till lagets försvar ska sägas att de mött topplagen i varannan match. Nu väntar bottenlaget Brynäs borta, blir det sjunde raka segern mot ett botten sex-lag?

Frågan: Vem blir avstängd härnäst i Luleå får otillåten tackling?

Tips: 2-0

Djurgården – Linköping, klockan 19.00 i Hovet och på CMore Live 2
Efter matchen mot Växjö i lördags har det varit turbulent i Djurgården. Många supportrars hatobjekt Marcus Nilson blev klar för Djurgården och klubben tvingades till ett stundtal häktiskt supportermöte i tisdags. Två raka förluster på bortaplan gör att hemmastarka Djurgården är i skiande behov av en trepoöngare.

Frågan: Blir det ett varmt eller frostigt välkomnande för hemvändande Nilson?

Är Linköping ett lag för topp fyra i SHL? Laget är i ungefär samma sits som Örebro, de kan sluta allt mellan tvåa och nia. Sedan Melin lämnat besked om nästa säsong har laget lyft sig.

Frågan: Kan Linköping utnyttja eventuellt brist på publikstöd för Djurgården?

Tips: 3-2 efter förlängning

Modo – Färjestad klockan 19.00 i Fjällräven Center och på CMore Hockey
På de tio senaste omgångarna har Modo tagit sex poäng. Nu har de tappat William Nylander till AHL och ”Perra” Johnsson verkar inte vara rätt lösning för ångermanlänningarna. Nu ställs ”Perra” mot sin förra klubb som är Modos motsats i SHL.

Frågan: Är kollapsen total i Modo?

Färjestad är SHL:s formstarkaste lag under de tio senaste omgångarna. Nu hägrar direktplats i slutspelet, men det är turbulent i föreningen som idag tvingats varsla sex anställda om uppsägning.

Frågan: Smittar turbulensen i föreningen av sig på spelarna?

Tips: 1-4

Fredag 16 januari
Skellefteå – Frölunda, klockan 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och på CMore Sport
Suveräna Skellefteå har tre förluster, varav en på övertid, de senaste 15 matcherna. De leder serien med 14 poäng och ser nästan oslagbara ut.

Frågan: Fortsätter västerbottningarnas segertåg?

Frölunda ledde serien och alla trodde att de skulle springa hem SM-guldet, då hände något. På de tio senaste omgångarna är de bara två poäng bättre än Modo. Sist det var CHL-spel så vann Frölunda också, trots det försatte kräftgången i SHL.

Frågan: Missar Frölunda slutspel?

Tips: 6-2

HV71 – Växjö, klockan 19.00 i Kinnarps Arena och på CMore Hockey
HV71 kämpar om andraplatsen med fem lag, varav ett är Växjö. Jönköpingslaget sitter för tillfället i förarsätet då de har två poäng ner till trean och en match färre spelad.

Frågan: Förlängs HV71:s förlustrad till tre raka matcher?

Tippade topplaget Växjö skulle den här säsongen ta över tronen som bäst i Småland. Något har inte riktigt gått som de tänkt sig. De fem senaste är dock formstarkast tillsammans med Skellefteå.

Frågan: Har vi två Smålandslag i topp fyra i SHL efter 38 omgångar?

Tips: 3-5

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN