Ollas Mattsson avslutar säsongen i Nordamerika

Adam Ollas Mattsson och hans Djurgården tog sig inte till SM-kvartsfinalerna men nu får han chansen att förlänga säsongen i AHL.

Djurgårdens säsong tog slut efter matchserien mot Färjestad tidigare i mars när man misslyckades med att ta sig vidare till SM-kvartsfinal. Nu får en av lagets backar chansen att spela AHL-hockey resten av säsongen.

Draftad i sjätte rundan

20-årige Adam Ollas Mattsson debuterade i Djurgårdens A-lag redan säsongen 2013/14 och spelade den säsongen sex matcher i HockeyAllsvenskan. Sedan dess har han varit i princip ordinarie i Stockholmarnas backuppsättning i SHL. Dock blev det endast 22 matcher under säsongen 15/16 efter lite skadeproblem men i år har han utgjort en del av stommen i laget. Han draftades 2014 av Calgary Flames i den sjätte rundan som nummer 175 totalt och nu ansluter han alltså till organisationens farmarlag enligt deras hemsida.

Tryout-kontrakt

Stockton Heat är inne på upploppet av AHL:s grundserie. Nu handlar det om att spela för att ta sig till slutspel. I laget spelar även den svenske backen Oliver Kylington som fick NHL-debutera förra säsongen. Ollas Mattson’s kontrakt för våren är ett så kallat ”AHL amateur contract”. Det innebär att spelare ska få känna på AHL-spel i slutet av säsongen utan att det påverkar återstående år på kontraktet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN