Nytt storspel av Haugen bakom Färjestads seger

Färjestad vann grundseriens fjärde och sista möte mot Karlskrona med 2–0 efter ett tidigt och ett sent mål. Stabilt målvaktsspel av Lars Haugen lade grunden för segern.

Matchen mellan Färjestad och Karlskrona blev försenad på grund av problem med jumbotronen i arenan – men Färjestad var inte sena med att ta ledningen. Det tog inte mer än 28 sekunder innan lagkapten Magnus Nygren hittat rätt bakom bortamålvakten Johannes Jönsson.

Därefter var matchbilden öppen. Det skapades chanser åt båda håll, men Jönsson likt målvaktskollegan Lars Haugen i Färjestad höll tätt.

Storspelande målvakter

I den andra perioden tog Färjestad över taktpinnen och skapade en hel del vassa chanser. Karlskrona var dock inte heller ofarliga utan kontrade starkt. Man bröt sig till flertalet frilägen men Haugen fortsatte storspela mellan hemmalagets stolpar.

Andra raka nollan

Den tredje perioden dominerades, likt den andra, av Färjestad. Hemmalaget drog dock på sig några utvisningar och gav Karlskrona några ypperliga chanser till kvittering. Blekingelaget skulle dock få gå mållösa från matchen och det definitiva avgörandet kom med 27 sekunder kvar när Rasmus Asplund satte pucken i öppen kasse. Färjestad plockade därmed alla tre poäng och Lars Haugen höll sin andra raka nolla.

Med nuvarande tabelläge möts Färjestad och Karlskrona i åttondelsfinal.

Färjestad BK – Karlskrona HK 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
1–0 (00.28) Magnus Nygren (Per Åslund, Joakim Nygård)
2–0 (59.33) Rasmus Asplund, spel fem mot sex
Skott: 40–17
Utvisningar Hemma: 2×3 Borta: 2×3
Domare: Morgan Johansson, Wolmer Edqvist
Linjemän: Simon Hillborg, Gustav Jonsson