NYFÖRVÄRVET: ”Ska bli skitkul att spela i HV71”

Nu står det klart att Timråbacken blir en pusselbit i HV71:s lagbygge inför kommande säsong. Succébacken lämnar Timrå efter fem säsonger. Han blir det tredje nyförvärvet som presenteras av Jönköpingsklubben.
– Det känns skitbra och jag känner mig skittaggad att åka ner till Jönköping, säger Didrik Strömberg till Hockeybladet.nu

Didrik Strömberg är klar för HV71. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med smålänningarna. Hockeypuls var först med uppgifterna att Didrik var på väg till HV71. Hockeybladet kunde senare bekräfta att backen var helt klar för HV71, något nu klubben själva bekräftar på sin hemsida.

– Det kändes bra från första samtalet med HV71. Jag har varit i Timrå i fem år nu och kände att det var dags att testa vingarna med något nytt. Det kändes som dom hade bra koll på mig och det spel jag spelar. Jag kommer ta med mig spelet från Timrå ner till HV71 och bidra med det. Defensivt spel hårt spel i försvarszon är det spel jag gillar att spela.

Succé i Timrå

Didrik Strömberg är från Sundsvall och har de fem senaste säsongerna spelat i Timrå IK i HockeyAllsvenskan. Senaste säsongen stod han för sju poäng på 40 spelade matcher för Timrå och var en tongivande spelare för klubben i jakten på SHL-platsen som man en sanslös upphämtning mot Karlskrona lyckades med. Även om Didrik är glad över flytten till HV71 så känns det såklart konstigt att lämna Timrå efter succésäsongen.

– Det är klart att det känns speciellt att lämna Timrå. Och det gick väldigt bra under säsongen. Nu har jag varit här i fem år och det känns konstigt att möta Timrå i SHL kommande säsong, men det är inget val jag ångrar och det ska bli skitkul.

När ansluter du till laget och känner du någon i HV71 sen tidigare?

– Jag flyttar ner om en vecka och ansluter till laget då. Det blir sommarträning och fullt fokus på HV71 direkt. Jag spelade lite med Ejdsell tidigare men nu när han är i NHL så är det ingen jag känner i föreningen i dagsläget avslutar Didrik Strömberg till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN