Nye tränaren nöjd efter vinsten: ”Kul att vara tillbaka”

Cam Abbott var tillbaka i sin förra klubb Rögle, denna gång som tränare. Debuten kunde inte ha slutat bättre då Rögle krossade Örebro med hela 6-1. Efter matchen var det en nöjd tränare. 

Det var en nöjd hemmatränare som mötte pressen efter Rögles 6-1 kross mot Örebro.
– Vi gör uppenbarligen en bra match ikväll. Inställningen är bra och killarna gör ett bra jobb. Jag kände i omklädningsrummet innan matchen att killarna var fokuserade och redo att spela för varandra, säger han efter matchen.

Cam Abbott blev alltså presenterad som ny Rögletränare för bara några dagar sedan. Han har med andra ord inte haft mycket tid på sig att sätta sin prägel på laget.
– Det är inga problem. Spelarna är proffs, de är skickliga hockeyspelare som förstår spelet och konceptet. Det mesta har inte att göra med vad som händer ute på isen utan vad som händer utanför, tankar och så vidare. Man kan dock förändra mycket genom att vara tydlig och precis i vad som krävs.

”Det är kul att vara tillbaka”

Abbott är nöjd över att ha fått förtroendet från klubbledningen att vända på skutan:
– Jag och Chris känner till denna klubben och är tacksamma att vi fick förtroendet att arbeta här i klubben. Det är kul att vara tillbaka, jag har fina minnen härifrån.

Han fick dessutom höra sitt namn sjungas av Röglesupportrarna.
– Jag hörde det. Det är riktigt coolt, jag uppskattar det verkligen.

Ny sportchef för klubben är Cams tvillingbror Chris. Det innebär att Chris därmed är chef över sin egen tvillingbror.
– Det är inga problem. Vi har arbetat tillsammans hela livet. Det är inget jag eller han oroar oss för, säger han på ämnet.

Flera unga spelare i truppen

I kvällen match var flera unga spelare från de egna leden med. Bland annat stod 19-årige Melvin Karlsson för ett mål. Tränare Abbott är nöjd med de unga förmågornas prestation.
– De gjorde ett bra jobb idag. Melvin gör mål och förhoppningsvis kan vi fortsätta spela en typ av hockey där unga spelare kan komma in och känna sig trygga. Vi kommer alltid att ha skador, så då lär de få fler chanser framöver.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN