Nye huvudtränaren missnöjd efter storförlust

Rögle åkte på en mycket tung hemmaförlust mot Mora under tisdagskvällen. Slutsiffrorna skrevs till hela 1-6 och efter matchen var nye huvudtränaren Roger Hansson missnöjd med lagets prestation. 

Rögle har haft en mycket tuff inledning på säsongen och parkerar på sista plats i SHL-tabellen. Häromveckan tog man, i samförstånd, beslutet att gå skilda vägar med huvudtränaren Anders Eldebrink. Ny huvudtränare blev istället Roger Hansson. Hans första match som huvudansvarig kunde inte börja sämre. Efter en svag prestation skrevs slutresultatet 1-6 till bortalaget Mora och det var en missnöjd tränare efter matchen.

”Vi spelar med för lågt tempo”

– Vi har pratat om att tajta ihop det här och ta bort en del mål bakåt, och då slutar det med sex. Vad det beror på? Olika delar. De är bättre på att sätta de chanser de får än vad vi är, säger Roger Hansson efter matchen.

Rögle fick fina lägen att kunna göra mål då Mora drog på sig flera utvisningar, men lyckades inte utnyttja dessa.
– Vi får möjlighet i powerplay i andra perioden men vi spelar med för lågt tempo och har för lite avslut. Ju längre det går, desto mer frustration blir det. Man åker längre med pucken istället för att flytta den och göra det svårare för Mora. Vi har chansen i 5 mot 3 där vi kan göra ett snabbt mål och ha 5 mot 4 kvar. Vi nyttjar inte det och då glider energin iväg.

”Då blir det lite passivt”

Hansson understryker det faktum att ett stukat självförtroende kan ligga bakom de svaga prestationerna.
– Jag tror att vi bara lett en första period hittills under säsongen. Då blir det ett mentalt tillstånd man kommer in i, ”åh inte nu igen”. Vi måste klara av att hantera det men det spelar ändå roll. Det gäller att jobba varje dag och hitta vägar framåt.

Som tränare i det här läget, vad pushar du på?
– Det gäller att försöka hitta positiva saker trots allt. Skruva på detaljer i spelet.

Det såg ganska försiktigt ut i början?
– Planen var att hitta vägar framåt. Jag tycker att vi har intentioner att hitta rätt. Vi har svårt med balansen, när ska vi vara försiktiga och när ska vi gå framåt. Där vi är nu är det lätt att det blir försiktighet i första hand. Då blir det lite passivt.

För Rögles del finns det chans till revansch på torsdag när man möter Örebro på bortais.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN