Nyckelspelaren tvekar om framtiden i Djurgårdens IF

Djurgårdens nyckelspelare tvekar om en fortsatt framtid i klubben. 26-åringen har varit skadad under delar av säsongen – nu är han fåordig om en fortsättning. 

Markus Ljungh är en av Djurgårdens nyckelfigurer när han är skadefri. Den här säsongen har 26-åringen kämpat med en skada som han ådrog sig i slutet av september månad. Ljungh opererades för ett sträckt ljumskbråck men är nu tillbaka på allvar efter en något knackig comeback. På de åtta senaste matcherna har Ljungh bidragit med åtta poäng. I en intervju med Hockeynews.se tvekar centern om sin framtid i Stockholm.

-Jag har varit skadad och har velat fokusera på att komma tillbaka till den form jag kan vara i. Sådan här grejer får jag ta lite längre fram, säger Markus Ljungh till Hockeynews.se.

”Vi jobbar hårt för varandra”

Djurgården har med sitt spel den här säsongen överraskat de flesta i hockeysverige. Något oväntat slutade stockholmarna på en stark andraplats bakom Växjö när år 2017 skulle firas. Ljungh är nöjd och beskriver en del av receptet i lagets framgång under första halvan av serien.

-Skillnaden mellan vår högstanivån och lägstanivån har inte varit så stor tycker jag. Vi har den auran i laget att vi jobbar hårt för varandra och är en tight grupp. Vi har en bra bredd i laget, när en kedja inte levererar, då levererar två andra istället.

Sitter på utgående kontrakt

Efter säsongen går Markus kontrakt ut med Djurgården. På frågan om han en kontraktsförlängning yttrar han inte mycket om situationen. Han vet vad som krävs och att han måste komma in i gruppen och ta tillbaka sin plats som en av 13 forwards.

-Jag har bara spelat 17-18 matcher och har hamnat lite efter. Det gäller att komma in i gruppen igen och det är lätt att komma in i en vinnande grupp. Det gäller att ta sin plats igen, avslutar Markus Ljungh till Hockeynews.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN