NYA BESKEDET: Kärki fortsätter i Linköping

0
302
NYA BESKEDET: Kärki fortsätter i Linköping
Foto: Bildbyrån
Han värvades mitt under säsongen från Färjestad. Nu är det klart att forwarden fortsätter i Linköping. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 20/21.

Forwarden Jarno Kärki fortsätter i Linköping. Han kom från Färjestad till ett krisande Linköping. Där har han lyckats bra och i eftermiddags kom belöningen. Samtidigt får Dan Pettersson, som nyss återvänt till Linköping vända tillbaka till Hockeyallsvenskan.

Den 25-årige finländaren anslöt till Linköping den 26 oktober lagets möte mot Växjö. Där gjorde han inget större avtryck men har under de senaste matcherna presterat betydligt bättre. Han har nu hunnit spela elva matcher med laget och har under den tiden lyckats göra fyra mål och två assist. Det senaste målet gjorde han i hemmamötet mot Skellefteå i torsdags. Kärki kommer, trots sin relativt korta speltid, bli kvar i Linköping då han idag skrev på ett kontrakt som sträcker sig till säsongen 2020/21.

–  Det känns bra att stanna i Linköping. Jag gillar den här föreningen, lagkamraterna och tränarna. Jag känner att Linköping är en bra plats för mig i min karriär och mina chanser att fortsätta utvecklas som spelare, säger Kärki.

Motiverar beslutet

I november var Persson inte speciellt avslöjande om Kärkis framtid utan meddelade att Kärki är en kompletterande spelare som skulle kunna bidra till positiva möjligheter för klubben. I och med förlängningen av kontraktet är Persson fåordig, men tydlig om Kärkis framtid i klubben.

–  Vi tycker att Jarno har gjort ett bra jobb för oss under de här elva matcherna. Han har gett vårt lag ytterligare en dimension och vi ser positivt på på hans fortsatta utveckling, säger General Managern Niklas Persson på Linköpings hemsida.

Pettersson lämnar

I och med att Kärki stannar i laget kommer Dan Pettersson, som återvände till Linköping förra veckan, inte slå sig in i truppen och istället återvända tillbaka till Västervik. Eftersom att Pettersson redan är överregistrerad i Västerviks lag på Swehockey kommer han vara spelklar direkt, skriver SportExpressen

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nio − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.