Nu är det olidligt att hålla på Leksand och Malmö

Spelarna i Leksand och Malmö har ett enda krav på sig nu och det är att vinna två av de tre matcherna som är kvar. Att ta sitt lag till SHL. För supportrarna är det etter värre, de kan inte annat är att sjunga, skrika och klappa fram sina idoler. Stå på läktaren och inte kunna påverka, det är olidligt när det är ett ångestfyllt kval.

De spelare som gillar den här situationen, att kvala med kniven mot strupen, de spelarna tar sitt lag till SHL. Vi såg prov på det igår när Rögles spelare gillade situationen och Västerås spelare inte kunde hantera den. Nu har kvalångesten flyttat in i Tegera Arena i Leksand och ligger där och trycker över spelarna som snart ska äntra isen för del fem av sju. Vilka klarar av pressen, vilka vågar vinna, göra det oväntade? Det laget vinner, den spelaren bli matchhjälte och firad.

Leksands spelare borde kunna skaka av sig ångestspöket, stjärnorna Ritola och Ryno är borta. Nu måste någon annan ta chansen att bära upp sitt lag. Leksand borde kunna skaka av sig favoritskapet och faktiskt spela ut ikväll. Frågan är om de är mentalt förberedda för detta? Det är svårt i en sådan liten ort att kunna skärma av sig från omgivningen, alla bryr sig.

Malmös spelare borde också kunna skaka av sig ångestspöket. Trots pressen att ta sig till SHL är de underdogs. I och med att de klantade bort den HockeyAllsvenska finalen och nästan även slängde bort chansen att direktkvala till SHL har de inget mer att förlora. Malmös säsong skulle varit slut för 14 dagar sedan, nu har de förlängt den och kan sluta på topp. Frågan är om föreningen, supportrarna, tränarna och framförallt spelarna kan se detta – att de verkligen har allt att vinna och inget att förlora. Även om de hört devisen ”Nu eller aldrig” under hela säsongen.

Hur går det då? Det är ytterst svårt att sia om, men det lag som vinner ikväll har ett ytterst bra läge att ta sig hela vägen till SHL. Med tanke på Leksands skador och att alla bryr sig om laget i Leksand går tipset till Malmö som kan spela ut.

Tips: 1-4

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN