Nisse Ekman: ”Jag har legat sömnlös i tre nätter”

I måndags briserade bomben inom Djurgården Hockey. Marcus Nilson var tillbaka och det har skapat debatt. Nu ger sig Djurgårdsikonen och Nilsons vän Nisse Ekman in i diskussionen. Ekman mår riktigt dåligt av vad som händer i Djurgården. I sambon Danijela Rundqvists blogg skriver Nisse om sina känslor.

”Jag har nu legat sömnlös i 3 nätter sedan Marcus blev klar för DIF, och jag mår mycket dåligt av den sömnbristen.”, skriver han.

När Marcus Nilson valde att spela i nummer 3 är det för att hylla vännen och Djurgårdsikonen Nisse Ekman som drabbades av en stroke i december 2010.

– Jag och Nisse Ekman är nära vänner så jag vill hedra honom. Det är en ära för mig att få spela i hans nummer. Jag frågade Nisse om det var okej för honom och det var det, säger Nilson till Djurgårdens hemsida och fortsätter:

– När Nisse fick stroken var det en ruggigt jobbig tid. Han är som sagt en nära vän och vi var lagkamrater då. Vi var taggade på att få spela ihop i flera år framöver men så en dag tog hans karriär slut. Det var väldigt tungt även om det så klart var värst för honom.

Nu kommenterar Nisse Ekman själv Nilsonaffären i sambon Danijela Rundqvists blogg. Ekman berättar att är djupt orolig.

”Vad jag upplever är att Marcus återkomst till Djurgården har rivit upp många gamla sår. Flera av dem sådana som inte riktigt har med honom att göra utan han ”bara” varit den utlösande faktorn. När nu dessa starka känslor styr vårt agerande, så är jag övertygad om att vi är på väg mot stora problem.

Jag behöver för min frid analysera några situationer. Jag väljer att göra det här för detta har inget med min roll i DIF att göra och allt jag skriver står jag för själv. Enbart jag själv!”, skriver han i bloggen.

Nisse skriver också om de stora förändringar som Djurgården tvingades till i och med degraderingen till HockeyAllsvenskan. Efter att hela Djurgården arbetat åt samma håll ser nu Ekman söndringen närma sig och han skriver:

”Nu ser jag dock att Djurgården börjar splittras.”

Till sist manar Nisse Ekman alla Djurgårdare att sluta upp bakom föreningen och laget.

”Beslutsfattarna ska ta besluten utan att blanda in känslor, och fansen ska göra det de gör bäst – göra eventet runt hockeyn till något speciellt.

Men också STÖTTA VID MOTGÅNG, och hylla vid framgång! Hyllningen är då inte till laget utan kollektivet DIF Hockey med fans.

Nu tjafsar många och ägnar mycket kraft åt att smutskasta och protestera.

Nu är INTE tidpunkten för detta. Visst, yttra era åsikter. Men…. Köp det de ansvariga har gjort och stötta vår förening!

Att alla strävar mot samma mål och att man som idivid bidrar med det man kan är det vi ska göra för att det ska bli något vi kan vara stolta över!

Om någon av er i detta skede tar och flyr Hovet i ilska eller protest, så är du en fegis som sviker din familj! Oss alla som hoppas och vill bidra på något sätt.

Det bästa som finns är att komma till Hovet och vara en del av DIF:s familj!

JAG SVIKER ALDRIG MIN VÄN MARCUS!

JAG SVIKER ALDRIG MIN FAMILJ DJURGÅRDEN!

För vad är vi utan familj och vänner?

Ensamma och svaga

Nisse”

Här läser du hela Nisse Ekmans inlägg>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN