Foto: Bildbyrån/Montage
KRÖNIKA. På ishockeyrinkarna runt om i Sverige är aktiviteten inte särskilt hög, i alla fall inte om vi jämför med hur det ser ut under säsongerna. Detta är dock inget som hindrar supportrar och hockeyfantaster runt om i vårt avlånga land att fortsätta tycka, tänka och diskutera och det är helt underbart.

Hur ska kedjorna formeras? Kommer Frölunda att ta sitt andra raka SM-guld? Lyckas Oskarshamn, som gör sin första säsong i SHL, klara sig kvar i högstaligan? Frågorna är många och jag kan garantera att både en och annan hockeyfantast har suttit där i solstolen och funderat över detta, undertecknad inkluderad.

Trots att ditt favoritlag inte har någon match nu börjar pulsen stiga igen. Det närmar sig ispremiärer, försäsong och slutligen seriepremiär. Och om tankarna på hur det kommer gå för de andra lagen i tabellen snurrar i huvudet så är det ingenting jämfört med tankarna om hur ens eget favoritlag kommer att prestera på isen. Hur kommer nyförvärven att prestera? Kommer powerplayspelet vara bättre denna säsongen jämfört med den senaste? Blir det kanske SM-guld?

“Det är gött med hockey, helt enkelt”

Hockeyforumen är, trots att det inte är säsong, heta och fylls med mer och mindre intressanta trådar med diskussioner, lagbilder och annat hockeyrelaterat och det finns ett ord som sammanfattar allt detta och det ordet är: gött. Det är gött att supportrar aldrig sluta diskutera, tycka och tänka. Det är gött med hockey, helt enkelt.

Än är det en tid till hockeyn drar igång på allvar och här kommer några tips på vad du ska göra innan säsongen drar igång. Bjud familjen på minigolf (och vinn, såklart), dubbelkolla kalendern så att inte eventuella födelsedagskalas, fester och dylikt krockar med matchdagar och till sist det viktigaste: var schysta mot varandra ute på forumen, vi är alla hockeyälskare!

Ha en fortsatt fin sommar!

/Mattias Nilsson

Kommentarer

Kommentarer