Nilson tillbaka i Djurgården

Djurgården värvar Marcus Nilson från HV71, meddelar klubben på sin hemsida.

”Jag vet att det väcker känslor när vi värvar Marcus Nilson. Jag vet att många blir upprörda och rentav förbannade. Varför tar vi då ändå in Marcus? Det är så klart inte ett enkelt val med tanke på de känslor som det vållar.”, skriver Kaarel Lehiste, ordförande i Djurgården om värvningen på Djurgårdens hemsida.

Djurgården har sökt med ljus och lykta efter en rutinerad spelare då laget är sårbara mot skador.

– Vi behöver en spelare som är van vid att spela center, vilket Marcus gjort genom åren även om han kan spela forward också. Framförallt behöver vi ha in en extra rutinerad spelare och det snabbt för som läget är nu är vi känsliga för skador, säger Hans Särkijärvi.

Det är inte bara sportchef K-G Stoppel och tränare Särkijärvi som varit delaktiga i värvningen av Nilson. Representanter från spelartruppen har varit med från början, då Djurgården vill att nyförvärven ska fungera i gruppen.

– Alla vi tränare hade ett bra samtal med honom innan allt blev klart. Vi känner till hur han spelar och det är ett plus. Det är lättare att få in honom socialt än någon annan plus att han verkligen vill det här själv och det är en viktig del. Dessutom tävlar han hela tiden, det är också väldigt viktigt, säger Hans Särkijärvi.

Hur ser arbetet med att hitta nyförvärv ut just nu?
– Vi tittar fortfarande och har fokus på ett antal spelare. Där pågår samtal om huruvida de är intresserade. Sedan ska vi komma överens med klubben också, säger K-G Stoppel till hemsidan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN