NHL-meriterad kanadensare till SHL: ”Han blir en värdefull tillgång”

En NHL-meriterad back med offensiv uppsida är klar för spel i SHL. Kanadensaren kommer närmast från spel i KHL med AK Bars Kazan.

De regerande mästarna, HV71, har börjat säsongen bra och ligger med i toppen av SHL. Jönköpingsklubben har dock drabbats av flera skador under säsongsinledningen. I veckan skadades också backarna, Alexander Ytterell och Kristofer Berglund – nu agerar klubben och plockar in backförstärkning. Den NHL-meriterade backen, Stefan Elliott som kommer närmast från KHL, förstärker nu klubben.

– Stefan är en back som är väldigt skicklig i spelet med puck. Han har ett bra förstapass och följer gärna med i det offensiva spelet. Han har erfarenhet både från NHL och KHL och kommer bli en värdefull tillgång för oss, säger Johan Hult till klubbens hemsida.

Debut i SHL till veckan

Den högerfattad backen har en offensiv uppsida i sitt spel och är skicklig med pucken. Elliott har hunnit bli 26 år gammal, men gjorde gott om poäng som junior i den kanadensiska juniorligan, WHL, från sin backposition. I NHL har kanadensaren spelat för klubbarna, Colorado Avalanche, Arizona Coyotes och Nashville Predators. Totalt har han noterats för 24 poäng fördelat på sina 84 NHL-matcher. Förra året gjorde Stefan Elliott elva poäng på 31 matcher för AK Bars Kazan i KHL.

HV71:s kontrakt med Stefan Elliott gäller hela säsongen ut och han väntas debutera i SHL under kommande vecka.

– Vi räknar med att han ansluter under den kommande veckan och jobbar med att han ska bli spelklar så fort som möjligt, avslutar Johan Hult.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN