NHL-meriterad forward klar för Mora

Mora IK ser till att stärka upp truppen inför andra delen av säsongen. Nu har man gjort klart med den NHL-meriterade forwarden Jason Akeson.

 

Nu står det klart att Mora IK stärker upp truppen med Jason Akeson inför andra delen av säsongen. Som vi tidigare skrivit om så har Rögle varit nära att signa kanadensaren, vilket nu inte blev fallet.

Jason Akeson är en poängstark forward. Säsongen 16/17 representerade han Vladivostok i KHL där det blev fem poäng på 17 spelade matcher. Men senare samma säsong så blev det spel i AHL och Binghampton Senators där han stod för hela 51 poäng på 57 spelade matcher. Under denna säsong har han spelat för Syracuse Crunch som han senare i november fick lämna. Och nu pekar mycket på att det blir spel i Sverige och Rögle BK för den poängstarka forwarden.

Mora vill bredda laget

 

Mora som ligger precis över kvalsträcket behöver bredda truppen och få in målskyttar om man ska klara sig kvar i SHL. Värvningen av Jason Akeson finansieras av bl.a. pågående Spelarstöd från företag och privatpersoner.

-Vi har känt att vi ville bredda laget ytterligare på forwardssidan och när Jason dök upp på marknaden kändes det helt rätt. Det är en högerfattad spelare med bra fart under skridskorna och som också har ett bra spelsinne och ett bra skott. Framförallt är det en stark offensiv spelare, säger klubbdirektör Peter Hermodsson till Mora IK.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN