Mycket känslor i två kvartsfinaler

De på papperet tuffaste kvartsfinalserierna startar ikväll. I den ena serien är det mycket känslor både på isen och på läktaren. I den andra debuterar Örebro i slutspelssammanhang.

Linköping – HV71, klockan 18.30 i Saab Arena och CMore Hockey
Det är mycket känslor i det så kallade E4-derbyt mellan Linköping och HV71. Slutspelsstämningen brukar smitta av sig upp på läktarna och supportrarna är väl inte bästa vänner direkt. Slutspelet är Roger Melins sista med Linköping och troligen Magnus Johanssons sista i karriären och båda vill inget hellre än att kröna det med ett guld.

HV71 har haft en svajig säsong, ungefär lika svajig som Andreas Johanssons humör. Håller han sig i skinnet och klarar sig från att spåra ur kan han få domarna med sig.

Nu nollställs det som hänt i SHL. Nu gäller det att ha en stabil målvakt och det har inget av lagen haft hittills under säsongen, men HV71:s målvakter har mer slutspelsrutin. Det avgör.

Tips: 3-4 efter förlängning

Serien: 4-2 i matcher till HV71

[yop_poll id=”11″] [yop_poll id=”12″]

Växjö – Örebro, klockan 18.30 i Vida Arena och CMore Sport
Växjö är det lag som verkligen kan utmana Skellefteå om guldet och det kommer att gå All in i kvartsfinalen. Nu är de redo, trots att de verkade skärrade av favoritskapet från media förra året. Växjö har en vinnarmålvakt med bra back up, de har matchvinnartyper i både backar och forwards och de har en av de bästa tränarna i slutspelet.

Den enda tränaren som kan mäta sig med Sam Hallam just nu är Kenta Johansson i Örebro. ”Lill-Kentas” problem är att han inte har truppen för att vinna matchserien över Växjö.

Tips: 5-2

Serien: 4-1 i matcher till Växjö

[yop_poll id=”13″] [yop_poll id=”14″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN