Mustonen om den tuffa säsongen: ”Man har ju ganska lågt självförtroende”

För Joel Mustonen och hans Örebro har säsongen varit tuff. Man var topptippade och sågs av många vara en slutspelskandidat. Idag spelar man säsongens sista match men det är redan klart att man kommer att sluta på en elfte plats i tabellen. Joel berättar om säsongen, tränarbytet och hur han ska lägga säsongen bakom sig. 

I tisdags gästade man Ängelholm och Rögle. Det blev stortorsk och Örebro förlorade matchen med hela 5-1. Örebros finske forward, Joel Mustonen, är inte nöjd med hur man uppträdde.
–Snudd på pinsamt kanske, nånstans förstår jag att det är svårt att ladda för en sådan match eftersom säsongen i princip är död för oss. Men man måste ändå kunna utföra den på ett bättre sätt än vad vi gjorde, säger han till Hockeybladet.

Tränarkaos i laget

Först avgick Kent Johansson bara en månad in på säsongen. In kom Johan Tornberg, Lasse Ivarsson och Almtunas tidigare tränare, Niklas Eriksson. Tre månader senare var det dags igen, klubben valde att sparka huvudtränaren Johan Tornberg samt den assisterande tränaren Lasse Ivarsson. Kvar blev Niklas Eriksson och in som ny huvudtränare kom Niklas Sundblad, tillsammans med sin kompanjon Petri Liimatainen.

Joel berättar om tränarbytet och vad han tycker om den nya staben och hur de ska göra Örebro Hockey till ett bättre lag nästa säsong.
– Det har varit en rörig säsong på den fronten. Sundblad, Petri och Niklas Erikssson är otroligt proffsiga tränare. Dem kom inte in i ett speciellt tacksamt läge och jag tror att när dem får lite mer tid och de får jobba med oss från start kommer vi att hitta vårt spel och vår identitet.

”Precis som lagets, en besvikelse”

Precis som för lagets del, så har det varit en tung säsong för Joel och när jag ber honom att sammanfatta sin egen säsong är han inte speciellt nöjd.
– Precis som lagets, en besvikelse. Jag har nån slags en känsla av att jag inte fått det att lossna. Jag har haft mycket bättre förutsättningar rent fysiskt och har orkat mer jämfört med ifjol. Men så är det ibland, det är hockey och det är mentala grejer som spelar in. Jag får bearbeta denna säsongen och lägga den bakom mig och jobba ännu hårdare i sommar, berättar han.

Nådde inte målsättningen

Målsättningen utåt var slutspel och sedan en lång tid tillbaka har laget inte ens varit i närheten av den tabellplaceringen.
– Ett ganska bra tag har siktet varit inställt på play-in och nu den senaste tiden har det bara varit överlevnad som gällt. Det är klart att det är tråkigt att missa slutspel, det är ju sådana matcher man vill spela. Så det är klart att det är en besvikelse när vi sätter oss ner och summerar den här säsongen.

Hur ska ni göra för att komma tillbaka bättre nästa säsong?
– Bästa svaret är ju att vi får sätta oss ner tillsammans med ledningen och summera den här säsongen, se vad dem vill se av spelarna nästa säsong. Vi i laget får sätta oss ner och fundera över varför vi inte nådde upp till vår målsättning och rätta till de bitar som inte stämde fram tills nästa säsong, säger han och fortsätter:

– Man har ju ganska lågt självförtroende efter en sån här säsong, det gäller att man repar sig mentalt och kommer tillbaka starkare nästa säsong. Det är viktigt att man tror på sig själv och jobbar hårt i sommar för att det ska gå ännu bättre nästa år, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN