Officiellt: Moras succéman förlänger

0
455
Foto: Bildbyrån

Christian Engstrand är en stor anledning till att Mora IK spelar säsongen 2017/2018 i SHL. Nu står det klart att Moras succéman från fjolåret kritar på för ytterligare två år hos SHL-nykomlingarna. Detta har bekräftats av klubben på sin hemsida.

Med en räddningsprocent på 94% i Hockeyallsvenska finalen och 94,15% i direktkvalet till SHL är ordet ”succéman” knappast någon överdrift. Östgöten som kom till Mora i oktober 2016 bidrog direkt till den stabilitet som laget behövde och blev snabbt publikfavorit i Dalarna.

– Det känns kul att bli kvar i Mora! Jag tror att vi kan få ihop ett spännande lag och verkligen ta nästa steg. Ser fram emot att kliva ut i ett kokande smidjegrav i mitten av september säger huvudpersonen själv till Mora IK:s hemsida.

Ytterligare SHL-erfarenhet till Mora

Christian Engstrand har känt på spel i SHL tidigare. Han har spelat sammanlagt 106 matcher i högsta serien med moderklubben Linköping. Även nyförvärven John Persson och Jacob Legacé har spelat två år var. De kommer in med en nyttig SHL-rutin till nykomlingarna från Dalarna. Utöver detta så har Engstrands målvaktskollega Mattias Pettersson även han kritat på för två ytterligare säsonger i Mora.

– Fantastiskt roligt att få jobba vidare med Engan! Han har haft stor del i vårat avancemang, både på isen genom sitt spel och i omklädningsrummet med sina ledaregenskaper. Liksom Matte är han en fantastisk människa att få jobba med som ger mycket av sig själv säger Moras målvaktstränare Peter Iversen till klubbens hemsida.

Det stod klart igår att klubben utöver John Persson och Jacob Legacé värvat norska landslagsmannen Michael Haga från Örebro. Med en rad kontraktsförlägningar så ser nu Mora IK ut att börjat hitta en laguppställning till första säsongen i SHL sedan säsongen 2007/2008.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.