Mora ett steg närmare SHL – slog antagonisten Leksand

Mora vann det första mötet mot rivalen Leksand i kvalet till SHL. Med detta så tar Mora en viktig ledning med 1–0 i matcher i kampen om en plats i SHL.

Kvällens drabbning i Leksand blev en riktig folkfest. Trots den fantastiska inramningen dick Leksand dock se sig besegrat av Mora inför ett fullsatt Tegera Arena. I början av den frösta perioden var det Leksand som gick starkast och skapade mest målchanser. Men efter att Mora blivit lite mer varma i kläderna och kunde till sista ta ledningen. Det var Mattias Lassen som gjorde 1–0 med ett skott från blålinjen.

Friläge för Mora, stolpe för Leksand

I matchens andra period fick bägge lagen en del bra chanser. Mora fick först ett friläge då Mathias Bromé kom fri med Leksands målvakt Atte Engren, men kunde inge göra mål. Leksand fick senare i perioden en stolpträff, men Mora kunde rensa bort den eventuella returen.

Engvall stängde matchen

I den tredje perioden kunde Moras Pierre Engvall stänga matchen med 2–0–mål. Mora vann pucken i egen zon och Engvall kunde efter en spelvändning sätta spiken i kistan. Mora vann matchen med 2–0 och tar då en 1–0–ledning i matcher i kvalet till SHL.

Leksands IF – Mora IK 0–2 (0–1,0–0,0–1)
0–1 (11:05) Mattias Lassen (Mathias Bromé, Jacob Nilsson)
0–2 (48:34) Pierre Engvall (Matt Bailey, Robin Johansson)
Skott: 21–38
Utvisningar: LIF:4×2 MIK:4×2
Domare:Mikael Andersson, Andreas Harnebring
Linjemän:Anders Nyqvist, David Laksola