Molin tillbaka efter skadan – ”klart det var tungt”

Han vann Hockeyallsvenska poängligan och fick chansen i Malmö Redhawks. Men starten blev tung. Under gårdagskvällen gjorde Emil Molin sin första match SHL-match i Malmötröjan. Hockeybladet har pratat med centern.

Förra säsongen stod Emil Molin för 51 poäng på 52 matcher i Hockeyallsvenskan med Modo. Det var därför ingen överraskning att den 25-årige centern skulle få chansen i SHL. Ett tvåårskontrakt skrevs på med Malmö Redhawks och så långt var allt frid och fröjd. Sedan kom mardrömmen för centern, som sedan tidigare spelat i SHL med Brynäs. En skada på vänsterbenet tvingade honom till operation.

– Det är klart det var tungt, men sen så blev jag tillsagd att det skulle vara tio månader och när jag fick höra att det skulle bli veckor så var det inte så tungt. Sen har jag fått fantastiskt bra hjälp från läkare, doktorer och ”Pucken” (Niklas Torpling, osteopat) här inne så det har gått bra ändå tycker jag, säger Molin till Hockeybladet.

Molin tillbaka efter skadan – "klart det var tungt"
Det blev en mardrömsstart i Malmö för Emil Molin. Foto: Mathias Gerlach

”Vinner på bra karaktär och vilja”

I tisdags gjorde Molin sin första match i Malmö när tyska Red Bull München stod för motståndet i Champions Hockey League och under gårdagskvällen gjorde centern sin första SHL-match med Malmö när det blev seger mot Växjö.

– Det var jätteroligt och sen speciellt att vi vinner och på det sättet vi gör när vi kanske inte spelar vår bästa hockey men vinner på bra karaktär och vilja tycker jag, dem segrarna är riktigt sköna att ta med sig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN