Mest istid senast – nu ställs Johansson mot sitt gamla lag

Finns det någon i Djurgården som kan kvällens motståndare HV71, så är det backen Emil Johansson. Han har växt ut i vinter och senast hade han mest istid av alla i laget.

– Det är kul att få förtroendet, säger Emil Johansson till Hockeybladet.

Djurgården värvade backen Emil Johansson, 20, från kvällens motståndare HV71 inför den här säsongen. Hittills har Johansson ställts mot sitt gamla lag två gånger, på bortaplan, och det har blivit förlust i varje match. Nu hoppas han på revansch och han känner motståndarna bra.

– Det är ett spelande lag och det gäller att vi är noggranna mot dem, annars straffar de oss, säger Johansson.

Ger de bästa backarna mest istid

I den senaste matchen, borta mot Brynäs fick Johansson mest istid av alla, han spelade 26 minuter och 32 sekunder, drygt en minut mer än den som spelade näst mest. Ett förtroende som stärker honom.

– Det är kul att få tränarens förtroende och det är bra för självförtroendet. Jag gillar att spela mycket.

Det är en genomtänkt strategi att låta lagets två bästa backar, förutom Johansson även Ville Varakas, spela mycket.

– Det är väldigt planerat att de ska spela mycket. Ofta använder vi dem mot motståndarnas starkaste spelare och då blir det mycket speltid. Det fungerar nu när vi inte har haft så tufft spelschema. Det kan bli lite ändring när vi få det intensivare och spelar tre matcher per vecka, säger Robert Ohlsson, tränare i Djurgården till Hockeybladet.

Både Djurgården och HV71 kommer till kvällens match med tre raka segrar i ryggen. Det betyder att en segersvit tar slut ikväll.

Djurgården ger troligtvis Adam Reideborn förnyat förtroende efter att ha hållit nollan borta mot Brynäs. Förstemålvakten Mikael Tellqvist lämnade Hovet direkt efter gårdagens träning, fortfarande med känningar efter helgens sjukdom.

– Vi bestämmer oss imorgon. Vi har en målvakt som höll nollan senast och har bra självförtroende och vi har en supermålvakt i Tellan som dock var sjuk senast, säger Ohlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN