Ritola om återkomsten: ”Jag har varit leksing sen jag föddes”

Efter ett par turer är Mattias Ritola hemma i Leksand igen. Borlängesonen bröt sitt kontrakt med Fribourg och är nu glad över att vara på sin riktiga hemmaplan.
– Det känns bra, de har fått en tung start men det är mycket kvar, säger Mattias Ritola till Hockeybladet.nu.

Efter äventyret i Nordamerika som Mattias Ritola gav upp efter säsongen 2011/2012 så har han varit runt i lite olika klubbar. Nästan fyra säsonger i Modo följdes upp av en runda i Västerbotten och Skellefteå AIK. Där gjorde forwarden starka 32 poäng på 33 matcher och sedan bar det ner till Europas södra delar och Schweiz. I NLA och klubben Fribourg Gottéron blev det 27 matcher innan Ritola vände hem till klubben i hjärtat, Leksands IF.

– Det var ett gemensamt beslut att lämna Fribourg. Vi hade ett bra lag som inte fick ut någonting, vi låg sist men var topprankade i ligan, säger Mattias till Hockeybladet.

Hemvändaren ska bli räddare i nöden

Förutom en sejour på 42 matcher i Leksand under säsongen 2014/2015 så har inte den landslagsmeriterade Ritola varit många säsonger i klubben. Nu ser fansen honom som en hemvändare och räddare i nöden för att rädda kontraktet i SHL till nästa säsong. Spelaren själv i fråga verkar cool inför uppgiften och vet vad han måste bidra med om skutan ska vändas.

– Det känns jättebra att vara hemma. Jag ska väl försöka bidra med min rutin och offensiv, sen är det väl alltid en press men jag har väl gjort någonting bra förut för att ha den pressen på mig.

Hur påverkas du av den roll och press du får på dig?
– Det är inget jag tänker på, jag ska bara försöka hitta min roll i laget och systemet, fortsätter Mattias.

”Jag har varit leksing sen jag föddes”

Mattias Ritola är i sina bästa stunder en enormt sevärd hockeyspelare, med rätt omgivning kan han bli precis den spelare Leksand saknat. Att han dessutom brinner starkt för klubben gör inte saken sämre, och lita på att ett gäng nya tröjor med namnet Ritola kommer tryckas upp den närmsta tiden.

– Det är fantastiskt, jag har varit leksing sen jag föddes.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN