Matchhjälten efter vinsten mot Malmö: ”Vi tar steg hela tiden”

Det var målvakten Joni Ortio som skapade huvudrubrikerna i dagens match mot Malmö. Den finske målvakten spelade stabilt och gjorde emellanåt flera svettiga räddningar. 
– Jag tycker vi gör det bra. Vi håller dem på utsidan och spelade tajt. Det är väldigt enkelt att spela när man får mycket skott på sig och det gör att man kommer in i matchen, säger en nöjd Joni Ortio till Hockeybladet.nu.

Matchen inleddes med ett högt tempo och flera heta Malmö-lägen. Men Skellefteås målman, Joni Ortio stod i vägen. Det var en  mycket nöjd Ortio som kom ut i mixade zonen efter matchen.
– Jag tycker vi gör det bra. Vi håller dem på utsidan och spelade tajt. Det är väldigt enkelt att spela när man får mycket skott på sig och det gör att man kommer in i matchen, säger Joni Ortio till Hockeybladet.nu.

Ortio förklarar att man vinner för att man utnyttjar sina lägen och tar tillvara på de målchanser man får.
– Jag tycker det är en jämn match. Men vi spelar mer kompakt och samtidigt tar vi tillvara på de lägen vi får. Vi tar steg hela tiden och har fem vinster på de sex senaste matcherna.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och Ortio är för första gången på fyra år tillbaka i det finska landslaget.
– Det är kul. Att få komma med i landslaget är väldigt ärofyllt och förhoppningsvis får vi en bra vecka, säger Ortio.

När Ortio vände till Sverige och Skellefteå berättade han att målet är att komma tillbaka till NHL. Och spel i landslaget gör det enklare
– Det är stor möjlighet för mig att visa vad jag kan och står rent internationellt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN