Matchboll Färjestad – efter 117(!) spelade minuter

HV71 mot Färjestad i en kvartsfinalserie bestående av idel bortasegrar fram tills idag. Färjestad bröt mönstret och tog en blytung hemmaseger mot HV71 med 3-2 i den sjätte(!) perioden. Färjestad skaffade sig därmed matchboll i kvartsfinalserien.

HV71 åkte till Karlstad för match två i kvartsfinalserien mot Färjestad. Jönköpinglaget meddelade strax innan match att både Oscar Sundh och Anton Bengtsson inte kom till spel pga skada respektive sjukdom. Ersättare blev Sebastian Wännström och Max Wennlund.

Färjestad öppnade matchen starkast och satte Jonas Gunnarsson i HV kassen på prov. Hemmalagets försvarsspel gjorde det svårt för HV-spelarna att komma till avslut och man tvingade spelarna att dumpa ner puckarna. Efter halva perioden spelad så var det jämnare och lagen bytte frilägen med varandra men två sotspelande målvakter gjorde att perioden slutade mållös.

–Det är jämnt, som alla matcherna har varit. Vi borde kanske tighta till det lite bättre hemåt. Vi kommer ganska bra fart, de kollapsar en del och då försöker vi få upp pucken och det har vi gjort ganska hyfsat, säger Färjestads Michel Lindqvist till C More

–Färjestad gör en bättre period. Vi är lite segare. Det är inte okej. Vi har lite tur som reder ut det och har 0-0, säger HV71’s Markus Ljungh.

Wännström öppnade målskyttet

Färjestad såg stundtals lite oroliga ut och HV71 tog över spelmässigt i andra perioden. Stephan ”Lillis” Lundh coachade aktivt i båset och HV spelade smart och stängde Färjestad aktivt längsmed kanterna. Det var också gästerna genom Sebastian Wännström som gav HV71 ledningen med ett snyggt handledsskott upp i plockhandskrysset bakom Svensson. Sebastian Wännström som under stora delen av säsongen varit petad gör ofta poäng de gånger han har fått förtroendet, så även i dagens match. Christoffer Persson som nyligen kommit tillbaka från skada åkte på en smäll vid sargen och tvingades avbryta matchen vilket tvingade HV71 att spela med sex backar.

–Det var skönt. Skönt att kunna ta ledningen här på bortaplan. Det gav lite lugn och ro. Nu är det bara att trumma på i tredje, säger gästernas Sebastian Wännström till C More

Wännström sköt matchen till förlängning

Spelet var helt klart fördel Färjestad i tredje perioden. Christoffer Törngren drog på sig en utvisning i början av andra perioden. Färjestad tog tillvara på chansen där Michael Lindqvist kvitterade till 1-1. Hemmalaget utökade sedan ledningen till 2-1 i numerärt underläge genom Linus Johansson. Allt pekade på att det skulle bli en hemmaseger innan Sebastian Wännström i HV71 med 20 sekunder kvitterade till 2-2 och matchen gick till förlängning.

–Det var skönt att få in den på slutet. Vi var än en gång lite tillbakapressade men vi visar styrka som kommer tillbaka, säger Sebastian Wennström som placerade in 2-2.

Matchen skulle gå till tre förlängningsperioder där Färjestad genom Oskar Steen avgjorde till 3-2 i den 117:e minuten och därmed har Färjestad matchboll i kvartsfinalserien och kan bli semifinalklara i Kinnarps Arena under måndagen.

–Jag tror aldrig jag har varit såhär trött någonsin efter en match. Nu har vi chansen att avgöra , säger segerskytten till C More