Mästarbacken skadad – missar resten av säsongen

Regerande svenska mästarna HV71 har drabbats av ett tungt återbud. Stjärnbacken Kristofer Berglund har fått en fraktur i axeln och blir borta resten av säsongen. 

Mästarna HV71 har inlett säsongen halvknackigt och placerar sig först på en sjunde plats i SHL-tabellen. Igår åkte man på en 2-6 förlust hemma mot Örebro. Inte nog med förlusten, nu har man även drabbats av ett tungt bakslag.

Stjärnbacken skadad

Det var under gårdagens match som backen Kristofer Berglund tvingades utgå med en befarad axelskada. Efter att ha röntgats idag står det klart att Berglund drabbats av en fraktur i axeln. Skadan är så pass allvarlig att han missar resten av säsongen.
– Röntgen har visat att Kristofer har en fraktur och han kommer att opereras i nästa vecka. Tyvärr är rehabiliteringen så lång att Kristofer missar resten av säsongen, säger Jonas Kalman, läkare i HV71 till klubbens hemsida.

Berglund läggs därmed till på HV71:s tunga skadelista som redan innehåller viktiga namn som Martin Thörnberg, Pierre Engvall, Linus Söderström och Sebastian Wennström.

Imorgon lördag tar HV71 emot Rögle i Kinnarps Arena.

LÄS MER: HV71:s besked om målvaktssituationen

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN