Marcus Sylvegård gjorde sitt första SHL-derby: ”Lugnare än vad jag trodde”

Marcus Sylvegård är bara 17 år och har redan spelat tre SHL-matcher. Igår gjorde han sitt första derby och han tyckte det gick bra.
– Jag tar för mig och gör det jag är bra på, sade Sylvegård till Hockeybladet.nu efter matchen.

Den 17-årige rightfattade forwarden har fostrats i Malmö Redhawks sen liten grabb och igår gjorde han sitt första SHL-derby för klubben. Sylvegård spelade en hel del byten och visade sig ifrån sin bästa sida.
– Det kändes bra. Jag var lugnare än vad jag trodde jag skulle vara. Grabbarna gav mig bra stöd och jag kände mig trygg matchen igenom.

Det var blott hans tredje SHL-match och Sylvegård har spelat mer och mer de senaste matcherna.
– Det har känts bra. Jag tar för mig och gör det jag är bra på. Jag har fått mycket förtroende, så det känns jättebra.

Under säsongen 16/17 har Sylvegård hunnit med mycket. 16 spelade matcher för J20, tre i SHL och nu sitt första Skånederby. Han erkänner att skillnaderna mellan senior och junior-hockeyn är stora.
– Det är jättestor skillnad. Allt ifrån de som händer utanför isen till de som händer på isen. Allt är mycket större och det är mer hat där ute. Spelarna är mycket mer skickliga och det gäller att vara med hela tiden, förklarar han.

Det måste vara en hel del hat mot yngre grabbar som dig i en sådan typ av match?
– Man får ju höra en del, så är det. Men det är ju bara gött, konstaterar talangen.

Även i landslaget har det gått bra för Malmös yngling. På sina 5 spelade matcher har han bidragit med 3 poäng och varit en av lagets bästa spelare. Hur han förklarar succén?
– Jag har fått spela med bra killar och har haft bra ledare. Vi är ett rätt gott gäng och då är det lättare att få utdelning, säger han ödmjukt.

Nästa sommar är det dags för draft. Men det är något Sylvegård försöker lägga åt sidan.
– Klart man har det i bakhuvudet, men försöker att inte tänka på det speciellt mycket. Just nu fokuserar jag bara på Redhawks.

Är det svårt att komma upp som så ung du ändå är bland äldre och rutinerade grabbar?
Ja, det tycker jag. Men min far och tränare hjälper mig väl och förklarar att det bara är att gå ut o köra. Grabbarna har tagit väl hand om mig och gett mig bra stöd, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN