Marcus Paulsson om tiden i Davos: ”Jag fick verkligen jobba med mig själv”

Inför säsongen återvände Marcus Paulsson till svensk hockey efter tre starka, men tuffa säsonger i Davos. Nu ska hemmasonen sätta Karlskrona på hockeykartan.
– Jag fick verkligen jobba med mig själv, säger Paulsson till Hockeybladet.nu.

Säsongen 2008/2009 spelade Marcus Paulsson i Malmö Redhawks som då huserade i Hockeyallsvenskan. Säsongen i Malmö var en turbulent historia och i slutet av januari blev krisen total, spelarflykten blev sedermera ett faktum.

För den då 25 år gamla forwarden innebar det att flyttbilen gick upp till de värmländska skogarna och storklubben Färjestads BK. I Karlstad skulle karriären ta fart på allvar och Mörrumsprodukten blev snabbt en publikfavorit i sitt nya lag. Under fyra säsonger var han med och fick vinna dubbla SM-guld med klubben och staden, som han fortfarande håller kär.

– Det var en fantastisk tid i Färjestad. Jag känner starkt för Karlstad, jag har vänner här och har mycket känslor för både laget, föreningen och staden, säger Marcus Paulsson till Hockeybladet.

Tuff tid utanför rinken

Kärlekshistorien med Färjestad skulle dock inte vara för evigt. Måltjuvens rykte spred sig ner över Europa och fyra säsonger senare skrev han på för schweiziska storklubben HC Davos. Med den schweiziska ligans regler för antalet importer i varje klubb, så var Paulssons roll i laget mer eller mindre säkrad. Tre starka, men tuffa säsonger blev det under den legendariska tränaren Arno Del Curtos ledning. De åren var svensken en pålitlig poängmakare och säsongen 2014/2015 var han med och spelade hem klubbens 31:a mästerskapstitel.
Hockeylivet på isen hade aldrig varit bättre för Blekingesonen, men vid sidan av var det inte alltid lika härligt.

– I Schweiz får man en offensiv roll och som import höjs kraven på dig. Hockeymässigt var det mina bästa säsonger, men utanför var det tuffare. Jag var mycket ensam utan min familj, och jag fick verkligen jobba med mig själv för att klara av den tuffa tiden.

”Vi har skaffat oss respekt”

Efter tre år utomlands och flera års äventyr har den landslagsmeriterade forwarden satt skutan i riktning mot barndomstrakterna, närmare bestämt till Blekinge. Det nya uppdraget är glasklart, Marcus Paulsson har återvänt för att sätta Karlskrona HK på den svenska hockeykartan. Klubben gör sin andra säsong i SHL och har knäppt många experter på näsan som dömde ut dem helt inför nedsläppet i september.

– Mörrum är min moderklubb, men det är exakt som att vara hemma och spela. Det är här jag kommer ifrån och jag trivs jättebra.

Även om SM-guld må vara ett rejält långskott redan den här säsongen, så är en sak klar. Karlskrona HK är inte någon slagpåse som delar ut gratispoäng i ABB Arena.

– Vi har skaffat oss respekt runt om i ligan genom vår defensiv, avslutar en stolt Karlskronaspelare i Marcus Paulsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN