Målvaktskarusell väntas nå SHL: ”Jag sonderar marknaden”

Nya målvakter in och nya målvakter ut. Inför nästa säsong kan en riktig målvaktskarusell nå SHL och Sverige. En rad av duktiga målvakter söker sig av olika anledningar hem igen.

Inför nästa säsong kan en riktig målvaktskarusell komma till Sverige och SHL. En rad av högklassiga svenska målvakter i både NHL och KHL som av olika anledningar söker sig hemåt. En av målvakterna är Färjestads förra guldhjälte Jonas ”Monstret” Gustavsson, som tillhör Edmonton Oilers organisation. Att burväktaren söker sig till klubbar i SHL är dock något som hans agent Pär Larsson inte bekräftar till bloggaren MrMadhawk.

– Det lär hända en del. Jag kan inte säga mer än att jag givetvis sonderar marknaden i Sverige och Europa, säger Pär Larsson till MrMadhawk.

”Jag har ingen klubb som binder mig”

Det är dock inte bara Jonas Gustavsson som vill tillbaka. Målvakter som Marcus Svensson, Magnus Hellberg, Jhonas Enroth, Niklas Svedberg, Henrik Karlsson ryktas också finnas tillgängliga. En annan målvakt är CSKA Moskvas toppmålvakt, Viktor Fasth, som tidigare i år öppnade för en återkomst i SHL inför Hockeybladet.

– Jag är jättesugen på att komma hem och spela i Sverige igen. Jag har ingen klubb som binder mig, så vi får se vad framtiden har att bjuda, sa Viktor Fasth till Hockeybladet.

Ska nya spelare in måste givetvis spelare också ut från sina klubbar. I år har också en hel rad av målvakter visat sig från sin bästa sida och flera av dem lär undersöka möjligheten för spel utomlands.

– Som det verkar är det några målvakter på väg att lämna sina SHL-klubbar, främst till NHL och KHL, fortsätter Pär Larsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN