Målvakternas kamp blev avgörande när Timrå vann

Det blev en tät och jämn historia mellan nykomlingarna Timrå och förhandsfavoriterna Färjestad. Med bara ett mål i matchen blev målvakternas roller helt avgörande.

På platserna 10 respektive 11 låg man på inför matchen på samma poäng och det var två skilda världar även fast man var på samma poäng med tanke på förhandstipsen. Det blev ett lyckosamt mål som skulle avgöra bataljen.

Markus Svensson stod på huvudet

Timrå var klart bättre i andra perioden och hade massvis med lägen att spräcka målnollan bakom Färjestads burväktare. Men han stod på huvudet och räddade det ena dubbelläget efter det andra och så långt in i matchen var det Svensson som höll kvar Färjestad i matchen.

Niklas Svedberg var inte sämre

Hans rival på andra sidan isen, hemvändaren som lite överraskande valde nykomlingen stod även han på huvudet med flertalet högklassiga räddningar. I första perioden var det jämnt med flera fina lägen för båda lagen och båda målvakterna ingav lugn och förtroende till sina lagkamrater. ”Sköter ni ert framåt så sköter jag mitt bakåt” kunde en fras ha lydit under matchens gång.

Lyckosamt mål blev avgörande

Färjestad drog på sig två utvisningar i tredje perioden och där skulle avgörandet komma. Med deras första mål i powerplay blev Sebastian Collberg matchvinnare för medelpadingarna när han styrde in pucken otagbart bakom Svensson.

Färjestad får åka hem och fundera

Med tanke på förhandstipsen så kan Färjestad åka hemåt med mycket att fundera på. Uddlöst framåt och även om man hade flertalet fina lägen så stod Svedberg i vägen för allt. Det gäller att vässa siktet och hitta mer rätt bland formationerna. Timrå å sin sida har mycket att glädjas över med vinster mot två av guldfavoriterna såhär i starten av säsongen. En bättre start kunde man knappt ha vågat hoppats på, det gäller att rida vidare på framgångsvågen så länge man kan.

Matchens tre stjärnor

Sebastian Collberg, Timrå
☆☆Markus Svensson, Färjestad
☆☆☆Niklas Svedberg, Timrå

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN