Målvakten opereras – Missar SHL-inledningen

Brynäs talangfulle målvakt Felix Sandström kommer att opereras i veckan. Målvakten kommer göra en operation som varit planerad ett tag.

Brynäs får klara sig utan en av sina två målvakter i inledningen av SHL. Målvakten som vaktade målet för Sverige i JVM i vintras kommer missa några veckor innan han är klar för spel igen.

Titthålsoperation för målvakten

— Det är en planerad titthålsoperation som ska göras. Så något större ingrepp är det inte. Jag vilar ett par veckor och är sedan igång igen. Men, det blir väl så att jag missar några matcher i inledningen av serien, säger Felix Sandström till Brynäs hemsida.

I målvaktens frånvaro så kommer man att plocka upp Samuel Ersson från sitt J20-lag. Han lär få vakta båsdörren under perioden som Sandström är borta. Men skulle något hända med David Rautio så kan det bli debut i SHL för Ersson, som för övrigt inte är släkt med backen Marcus Ersson.

Inleder mot Växjö Lakers

Brynäs inleder säsongen den 19 september med en bortamatch i Växjö innan man två dagar senare spelar en repris på finalen då HV71 kommer på besök till Gavlerinken. Man spelar ytterligare tre matcher i september och det är alltså osäkert om Sandström kommer att kunna medverka i någon av dom.

Sandström vaktade målet i 22 grundseriematcher förra säsongen med 90,8%. I slutspelet blev det sedan 13 matcher på resan till finalen med 90,1%.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN